Cum să faci baie în mare fără grija obiectelor lăsate pe plajă. Trucurile dezvăluite de turiștii inventivi

Andra Daoud 30.06.2022, 15:07
Cum să faci baie în mare fără grija obiectelor lăsate pe plajă. Trucurile dezvăluite de turiștii inventivi

Atunci când mergi la plajă, trebuie să iei cu tine câteva lucruri, unele dintre ele valoroase, pe care nu îți permiți să le pierzi. Dacă în cazul prosopului, cremei de plajă sau a sticlei cu apă nimeni nu își face griji, telefonul, banii, actele sau cheile trebuie păstrate în siguranță atunci când mergem în concediu. Acest lucru poate fi dificil uneori, mai ales pe plajă, unde se întâmplă adesea să ne lăsăm obiectele personale nesupravegheate. Din fericire, există tot felul de trucuri și soluții pentru a nu cădea pradă hoților.

Cum păstrezi în siguranță obiectele personale atunci când faci baie în mare

Concediul la mare se poate transforma într-un coșmar, dacă ești victima hoților. În timp ce turiștii se relaxează, hoții nu au vacanță, așa că obiectele personale trebuie păstrate în siguranță, atrag atenția specialiștii. Atunci când mergem la plajă și intrăm în apă, stăm mereu cu grijă în privința obiectelor rămase nesupravegheate la șezlong sau la cearșaf.

Dacă mai sunteți în concediu cu cineva, îl puteți ruga să supravegheze bagajele cât timp faceți baie în mare. Ce se întâmplă însă atunci când mergem singuri la plajă și trebuie să lăsăm lucrurile personale nesupravegheate?

Există câteva obiecte pe care nu ne permitem să le pierdem: actele, cheia de la mașină, telefonul sau banii sunt doar câteva dintre ele. Acestea trebuie păstrate în siguranță, iar internetul oferă câteva soluții ingenioase în acest sens.

Una dintre ele ar fi să săpați o groapă în nisip, sub prosop sau sub șezlong, și să puneți obiectele de valoare într-o pungă, acolo. Acoperiți apoi cu puțin nisip, astfel încât să nu se vadă, dar încercați să țineți minte unde le-ați ascuns.

Cea mai ingenioasă soluție presupune însă să folosiți un scutec de copil (sau pampers, cum mai este numit). Puneți obiectele de valoare în interiorul lui și înfășurați-le ca și cum scutecul ar fi folosit. Nimeni nu se va atinge de ceea ce pare a fi un pampers de bebeluș plin.

Cum sa faci baie in mare fara grija obiectelor lasate pe plaja. Trucurile dezvaluite de turistii inventivi
Turistii gasesc solutii ingenioase pentru a se feri de hoti

Ce obiecte nu ar trebui să fie luate la plajă

Este recomandat ca, atunci când mergem la plajă, să luăm cu noi doar strictul necesar în materie de obiecte valoroase. În măsura în care se poate, lăsați-le în camera de hotel, încuiate în seif. Dacă fără telefon sau bani nu putem pleca la plajă, actele personale, actele mașinii, cheia de la mașină ar fi de preferat să rămână la loc sigur.

Nu luați portofelul cu totul, ci doar banii de care aveți nevoie pe plajă. Dacă sunteți victima hoților, veți rămâne fără o sumă de bani, nu și fără acte, carduri și ce mai aveați în portofel.

Administratorii unor plaje, mai ales în străinătate, au găsit o modalitate pentru ca turiștii să își păstreze bunurile în siguranță atunci când merg în apă. Umbrelele de pe plajă sunt prevăzute cu cutii de valori, în care turiștii își pot depozita fără probleme bunurile, pe baza unui cod sau a unei brățări care închide/deschide cutia.

Urmăriți Impact.ro și pe