Cum să dormi ca un geniu. Metoda folosită de numele importante ale istoriei

Badea Violeta 29.09.2022, 12:28
Cum să dormi ca un geniu. Metoda folosită de numele importante ale istoriei

Somnul este extrem de important pentru sănătatea noastră. În timp ce dormim, corpul nostru lucrează pentru a ne susține funcționarea sănătoasă a creierului și pentru a ne menține sănătatea fizică, susțin specialiștii. Deoarece somnul este atât de necesar, este important să înțelegem dacă diferitele tehnici de somn ne afectează sau nu productivitatea. Mulți oameni tind să se întrebe dacă geniile, de exemplu, aveau obiceiuri speciale.

Cum obișnuiau să doarmă geniile

Se spune că Leonardo da Vinci, Thomas Edison, Nikola Tesla sau Salvador Dali onișnuiau să doarmă foarte puțin. În loc să se odihnească, aceștia preferau să muncească.

Considerau că dormitul îi privează de această oportunitate. Prin urmare, ei reduceau timpul de odihnă pe timp de noapte pentru a avea mai multe ore funcționale, de veghe.

În schimb, geniile profitau de așa-numitul „somn de putere”. Atât Nicola Tesla, cât și Thomas Edison au fost susținători celebri ai acestui principiu.

Somnul de putere este un concept care determină că ai putea să tragi un pui de somn de aproximativ 20 de minute pentru a-ți reîncărca și reseta rapid creierul într-un mod de lucru.

Acest lucru combate temporar oboseala, permițându-ți să continui să lucrezi mai mult timp. Bineînțeles, există anumite limite. Nu poți face acest lucru pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și În ”Cina cea de Taină”, Leonardo da Vinci pune pe masa lui Iisus și a apostolilor o mâncare pe care aceștia nu o cunoșteau. A devenit populară abia în Evul Mediu!

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci

Cât obișnuia să doarmă Leonardo da Vinci

Un alt geniu care obișnuia să doarmă foarte puține ore era Leonardo da Vinci. Se spune că acesta nu respecta cele 8 ore de odihnă pe noapte. El folosea o tehnică, numită somnul polifazic.

Mai exact, pictorul dormea în șase reprize de 20 de minute pe parcursul a 24 de ore. Concret, dormea cinci ore pe parcursul unei zile, pentru a munci mai mult.

De asemenea, Salvador Dali avea o metodă proprie de somn. Se spune că acesta obișnuia să țină în mână un obiect și când ațipea, obiectul pica și zgomotul produs de cădere îl trezea imediat. Pentru Salvador Dali, doar câteva minute de dormit erau suficiente.

Geniul care iubea somnul

De-a lungul timpului, au existat și genii care au iubit somnul. Unul dintre ei este Albert Einstein. Acesta a devenit rapid echivalentul geniului în viața noastră modernă.

El este cel mai faimos fizician teoretician care s-a remarcat prin teoria relativității generale. Este foarte probabil ca majoritatea oamenilor să fi văzut portretele sale celebre și pline de umor în sălile de clasă și în laboratoarele sale.

În orice caz, Einstein este cunoscut pentru faptul că este un mare fan al somnului regulat. Obișnuia să aibă 10 ore de somn în fiecare noapte. Acest lucru este mai mult decât media.

De asemenea, el avea și sieste în timpul zilei. Este destul de evident că era mai degrabă liberal și absolut îngăduitor când venea vorba de somn.

Citește și Scrisoarea lui Albert Einstein despre Dumnezeu. Părerea marelui savant despre Biblie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...