Cum să dai mai puțini bani pe benzină și motorină. Anunț important pentru toți șoferii

Stan Filon 23.08.2020, 15:11
Cum să dai mai puțini bani pe benzină și motorină. Anunț important pentru toți șoferii

Cum să dai mai puțini bani pe benzină și motorină, folosind aplicația „Monitorul preţurilor carburanţilor”! Aceasta trebuie trebuie consultată înainte de a pleca la drum lung, spre exemplu spre litoral. Trebuie să știți de unde trebuie să alimentați pentru a vă bucura de cele mai mici prețuri.

Ce trebuie să faci pentru a da mai puțini bani pe motorină și pe benzină

Şoferii care pleacă din Bucureşti spre litoral sau se întorc în Capitală ar trebui să alimenteze maşina înainte de intrarea pe autostradă, unde prețul benzinei este mai mare.

Astfel, la staţiile Petrom de pe Autostrada Soarelui (A2), un litru de benzină standard costa vineri 4,55 de lei. Spre comparaţie, în benzinăria Petrom Nicolae Grigorescu din Bucureşti, preţul era de 4,45 de lei. La capătul celălalt al călătoriei, la Constanţa, preţul benzinei în reţeaua Petrom este de 4,43 lei pe litru.

Ce trebuie să faci pentru a da mai puțini bani pe motorină și pe benzină
Ce trebuie să faci pentru a da mai puțini bani pe motorină și pe benzină

Carburantul este, în genral, mai scump pe autostradă

În staţiile Rompetrol, benzina costă 4,62 lei pe litru pe autostradă şi 4,51 lei în Bucureşti şi Constanţa. Acelaşi tip de carburant în reţeaua OMV costă 4,60 lei pe autostradă, 4,55 lei în Capitală şi 4,52 lei pe litoral.

Astfel, la un rezervor mediu de 50 de litri, un şofer ar economisi aproximativ 6 lei dacă alimentează cu benzină înainte de a intra pe autostradă.

Altfel stă treaba atunci când vine vorba despre motorină. Unele sortimente pe autostradă au devenit chiar mai ieftine decât în Bucureşti. Petrom vinde motorina standard pe A2 cu 4,55 lei pe litru, în timp ce în Bucureşti motorina costă 4,59 lei pe litru, iar, în Constanţa, 4,43 lei pe litru.

La Rompetrol, motorina este 4,67 lei pe autostradă, 4,65 lei în Bucureşti şi 4,47 lei în Constanţa, iar, la OMV, un litru de diesel costă 4,65 lei atât pe autostradă, cât şi în Bucureşti, şi 4,47 lei în Constanţa.

Preţurile din benzinăriile de pe autostrăzi sunt de regulă mai mari decât media, mai ales în perioada vacanţelor, când oamenii călătoresc mai mult. Platforma online „Monitorul preţurilor carburanţilor” a fost lansată în vara anului trecut de Consiliul Concurenţei şi permite consumatorilor să afle în timp real preţurile practicate de către marile reţele de distribuţie a carburanţilor auto.