Cum să cureți perfect blatul de bucătărie. Trucul folosit în localurile de lux

Andrei Simion 21.11.2022, 19:56
Cum să cureți perfect blatul de bucătărie. Trucul folosit în localurile de lux

Blatul de bucătărie necesită o curățare temeinică și frecventă. Un truc simplu ce este folosit în localurile de lux te ajută să le igienizezi de câte ori este nevoie, fără să le deteriorezi. Ai nevoie de doar trei lucruri pe care cel mai probabil le ai deja în casă.

Cum poți curăța perfect blatul de bucătărie

Un truc foarte simplu folosit în localurile de lux poate fi aplicat cu ușurință și acasă, astfel încât blatul de bucătărie să fie curățat perfect și să arate impecabil, fără să-și piardă strălucirea și culoarea din cauza detergenților folosiți.

Mai exact, ca să cureți perfect blatul de bucătărie trebuie doar să amesteci un produs de curățat geamurile și un detergent de vase. Pentru fiecare 100 de mililitri de produs, trebuie să adaugi o lingură de oțet.

După ce amesteci cele trei ingrediente, trebuie să le torni într-o sticlă și să pulverizezi pe blat soluția astfel obținută. Las-o să acționeze timp de trei până la cinci minute, după care șterge cu o cârpă curată ce nu este abrazivă.

Cu același produs obținut din detergent pentru geamuri, detergent de geamuri și oțet poți curăța, în afară de blaturile de bucătărie, și dulapurile.

Cum sa cureti perfect blatul de bucatarie. Trucul folosit in localurile de lux
Unele trucuri, perfecte pentru curatarea eficienta a bucatariei. Foto: pexels.com

Alte trucuri pentru o bucătărie curată

Alte trucuri la fel de ușoare te pot ajuta să îndepărtezi urmele de grăsime de pe gresia și faianța din bucătărie, fără să deteriorezi plăcile. De exemplu, poți amesteca bicarbonat de sodiu cu apă și să aplici pasta formată pe suprafața murdară. După 10 minute, pulverizează deasupra oțet și freacă cu partea fină a unui burete de vase, iar în cele din urmă clătește bine.

Altfel, poți tăia o lămâie în jumătate și poți freca zonele murdare cu aceasta. Ulterior, poți aștepta 10 minute, după care să ștergi cu un burete umed.

Un alt truc la fel de simplu se referă la folosirea unui amestec de suc de lămâie cu apă. Trebuie doar să pulverizezi soluția obținută pe zona murdară, să aștepți 10 minute și să ștergi cu un burete umed.

În plus, poți dilua amoniac în apă, într-un raport de 1: 2 și să pulverizezi pe gresie. După 10 minute, îți rămâne doar să ștergi cu un burete umed.

Urmăriți Impact.ro și pe