Cum să cureţi cuptorul cu oţet şi bicarbonat. E trucul gospodinelor de ani de zile

Ioana Bucur 14.10.2021, 09:59
Cum să cureţi cuptorul cu oţet şi bicarbonat. E trucul gospodinelor de ani de zile

Pare că s-a descoperit arma secretă a gospodinelor când vine vorba de cele mai dificile sarcini din casă. Invață cum poți să cureți cuptorul cu oțet și bicarbonat. Cu efort minim, poți spune adio petelor dificile de grăsime.

Oțet și bicarbonat, combinația perfectă împotriva grăsimii din cuptor

Lista de ingrediente necesare pentru acest truc folosit cu succes de multe gospodine pare mai degrabă pentru o rețetă culinară, însă amestecul obținut este cel mai simplu mod de a scăpa de o mare bătaie de cap în bucătărie: curățarea cuptorului. Este ieftin, natural și eficient. Iată de ce vei avea nevoie:

Se amestecă oțetul cu apa. Soluția obținută se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se aplică în interiorul cuptorului, având grijă să acoperim toate zonele murdare. Se adaugă apoi amestecul format din sare grunjoasă și bicarbonat de sodiu. Lăsați totul să acționeze câteva zeci de minute. Folosind un burete curat, curățați tot și spuneți adio grăsimii și petelor de arsură.

Nu este singura combinație pe bază de bicarbonat ce are efecte spectaculoase în bucătărie. Folosit zilnic, dar uitat când vine vorba despre curățenie, cuptorul cu microunde le dă mari bătăi de cap gospodinelor. Dar nu trebuie să fie așa. Un truc spectaculos, extrem de simplu și care necesită foarte puțin efort din partea noastră va elimina grăsimea din interior în doar câteva minute, folosind doar două ingrediente.

Cum sa cureti cuptorul cu otet si bicarbonat. E trucul gospodinelor de ani de zile

Se ia o linguriţă de bicarbonat de sodiu se amestecă cu sucul de la o jumătate de grepfrut. Amestecul se pune într-un bol şi se băgă la cuptorul cu microunde pentru cinci minute. Apoi, se ia un burete umed şi se şterg pereţii cuptorului. Grăsimea dispare imediat.

Oțetul scoate și petele de cafea

Oțetul are o listă surprinzător de lungă de întrebuințări ce nu au legătură cu gătitul. Amestecat cu apă caldă, este perfect pentru ștergerea congelatorului și îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Mai mult, oțetul poate scoate și petele dificile de cafea, redând luciul inițial cafetierelor. Oțetul nediluat ajută la curățarea și împrospătarea blatului pe care se taie carne sau a lamelor blenderului, pe care le face să strălucească.

Chiar și blatul de bucătărie, una dintre cele mai sensibile suprafețe din casă, poate fi curățat cu oțet. Cel mai indicat este sa folosiți o soluție din oțet și apă caldă pentru a-l șterge.

Urmăriți Impact.ro și pe