Cum să crești în înălțime. Trucurile care îți pot fi de ajutor

Ana Ionescu 19.05.2021, 19:07
Cum să crești în înălțime. Trucurile care îți pot fi de ajutor

Să crești în înălțime nu depinde doar de bagajul genetic. Studiile au demonstrat că nu doar genele părinților pot determina înălțimea unui copil, ci și alţi factori.

Până la ce vârstă cresc copiii în înălțime

Copiii cresc în general în înălțime până la vârsta pubertății, între 12 și 13 ani, și continuă pentru încă șase ani. În anumite situații, este posibil să apară și dezechilibre, iar creșterea să fie una continuă, însă cazurile sunt foarte rare și pot semnala o tulburare a glandei pituitare, care produce hormonul de creștere.

Creșterea este un proces complex, care este determinat atât de factori genetici, cât și de mediu, alimentație, somn, hormoni, sport, dar poate fi afectat și de posibile boli cronice. O tulburare de creștere, care nu este depistată la timp, poate avea efecte grave asupra sănătății mintale și fizice a unui copil. Deşi se spune că după o anumită vârstă, 18 ani, procesul de creștere în înălțime stagnează, există câteva trucuri care te pot ajuta să crești în înălțime.

cum sa cresti in inaltime 2
Cum să crești în înălțime. Trucurile care îți pot fi de ajutor

Cum să crești în înălțime. Alimenţia un rol important

Cum să crești în înălțime este una dintre întrebările pe care și le pun foarte mulți adolescenți. În special, fetele își doresc să fie înalte, precum top-modelele. Există câteva trucuri la care pot apela, dar și câteva recomandări alimentare. Astfel, potrivit specialiștilor creșterea în înălțime este determinată și de alimentația noastră. Pentru a câștiga centimetri în plus, este important să incluzi în meniul tău zilnic fructe, legume carbohidrați și proteine pentru a stimula secreția hormonului de creștere.

Sportul ajuta la creșterea în înălțime

Sporturile care cresc în înălțime sunt variate și ai de unde alege. Mișcarea fizică ajută la creșterea în înălțime chiar și după vârsta de 18 ani. Printre sporturile care te pot ajuta să te înalți se numără alergatul, baschetul, voleiul și înotul. Cu toate acestea, orice activitate fizică poate stimula terminațiile nervoase asociate cu glanda pituitară, astfel încât să se secrete o cantitate mai mare de hormoni de creștere.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Somnul, esenţial pentru creştere

Creșterea se produce în cea mai mare parte atunci când dormim. Somnul este foarte important pentru creșterea în înălțime, de aceea este esențial să îi asiguri organismului odihna de care are nevoie pentru a funcționa normal, adică cel puțin 8 ore de somn pe noapte. Postura în care dormi poate, de asemenea, influenţa procesul de creștere. Recomandarea specialiștilor este să dormi pe spate, fară pernă sub cap, însă cu o pernă sub genunchi.

Expunerea la soare

Soarele are numeroase beneficii pentru sănătate, daca ne expunem corect. Pentru a stimula creșterea în înălțime, fă plimbări dimineața, în aer liber, la soare și introdu în alimentația ta alimente bogate în vitamina D, care fixează calciul în oase.

Urmăriți Impact.ro și pe