Cum să aerisești bine caloriferele. Nu vor încălzi cum trebuie dacă nu faci asta corect

Badea Violeta 10.11.2021, 09:02
Cum să aerisești bine caloriferele. Nu vor încălzi cum trebuie dacă nu faci asta corect

Acum că a venit sezonul rece, mulți dintre noi ne pregătim să pornim centralele termice. Pentru o funcționare mai eficientă a acestora trebuie să aerisim caloriferele. Iată care este procedura pe care trebuie să o urmezi pentru a te bucura de confort din plin la tine acasă.

Cum să faci aerisirea caloriferelor

Centrala termică are o utilitate indispensabilă, fiindcă generează căldură și apă caldă în orice anotimp. Însă, ea trebuie inspectată înainte de a o pune în funcţiune. Concret, centrala ta are nevoie de o revizie tehnică, iar caloriferele de aerisire.

Doar aşa te vei bucura de confort termic și vei trece peste anotimpul de iarnă fără probleme și bani cheltuiți. Trebuie să știi că orice tip de calorifer ai avea este recomandat să-i faci periodic aerisirea, pentru a evita eventualele neplăceri. Această procedură o poți face fără să ai nevoie de ajutorul unui specialist. Iată ce trebuie să faci.

În primul rând vei avea nevoie de o cheie și de o cană. Cheia te ajută să desfaci aerisitorul caloriferului. Ulterior, vei auzi imediat cum aerul iese afară. După ce acesta va fi eliminat complet va ieși apa la suprafață. Ține sub calorifer cana în care să se scurgă apa.

Acum trebuie să strângi foarte bine robinetul și să te asiguri că nu mai curge nicio picătură de apă. În final, trebuie să testezi dacă totul funcționează în parametrii optimi. Verifică dacă presiunea apei din centrală se află în zona verde sau valoarea este cuprinsă între 1.2 si 1.5 bari.

Cum se face aerisirea caloriferelor
Cum se face aerisirea caloriferelor

De ce este important să aerisim caloriferele

Aerisirea caloriferelor ne ajută să reducem costurile. Cum este posibil? Simplu! Un calorifer neaerisit va consuma mult mai multă energie pentru a atinge temperatura dorită în locuință.

De asemenea, procedura prelungește viața  caloriferelor și ajută la buna funcționare a lor. Efectuând această operațiune în fiecare an te asiguri că fiecare calorifer funcționează perfect încălzindu-se complet, de sus până jos.

Mai mult, specialiștii spun că prin această procedură elimini aerul din interior caloriferelor. Astfel, acestea nu vor mai rugini și se vor încălzi mai repede.

De asemenea, aerisirea înlătură nu numai aerul din instalatie ci si un eventual blocaj format din cauza impurităților din apă in cazul în care este vorba despre un calorifer din oțel sau din aluminiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...