Cum să acoperi găurile din perete cu bicarbonat de sodiu. Trucuri inedite pe care oricine trebuie să le știe

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 09:02
Cum să acoperi găurile din perete cu bicarbonat de sodiu. Trucuri inedite pe care oricine trebuie să le știe

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai cunoscute produse. Iată câteva trucuri inedite pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu fiind bun nu doar pentru coacere dar și pentru a curățenie. Aceste trucuri cu siguranță îți vor face viața mai ușoară.

Trucuri inedite pe care le poți pune în aplicare cu bicarbonat de sodiu

Îndepărtarea petelor de pe haine de multe ori ridică foarte multe probleme însă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, această problemă poate deveni de domeniul trecutului. Așadar amestecați 6 linguri de bicarbonat cu 1/3 de cană cu apă caldă și aplicați soluția pe pată înainte de a pune haina în mașina de spălat. Probabil nu știați dar bicarbonatul poate fi folosit chiar și la acoperirea găurilor din perete. Ca să faceți acest lucru, amestecați pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu, iar compoziția obținută poate fi utilizată în a acoperi aceste găuri lăsate de cuie în perete.

Vi s-a întâmplat de multe ori ca sa puneți un pahar sau o farfurie pe masă și după ce ați luat-o de acolo să rămână niște cercuri pe masa preferată din lemn. Acestea pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în soluție din apă și bicarbonat de sodiu. O altă întrebuințare a bicarbonatului este curățarea și dezodorizarea scurgerilor la chiuvetă. Pentru a face asta, se amestecă o ceașcă de bicarbonat în gaura de scurgere peste care se toarnă o ceașcă de oțet și se acopera cu un dop. După câteva minute, turnați apă fierbinte peste.

O plimbare de seară în perioada verii mai ales, se poat lăsa cu înțepături ale insectelor. Pentru a calma mâncărimea, amestecați apă cu bicarbonat de sodiu în proporție de o treime și aplicați peste zona afectată. Mâncărimile se vor atenua după doar câteva minute. O altă problemă frecvent întâlnită este mirosul frigiderului. Pentru a înlătura această problemă, lăsați în frigider o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu, acest lucru făcând ca aerul din frigider să fie inodor.

Înmuiați recipientele din plastic în soluție de bicarbonat și apoi spălați-le
Înmuiați recipientele din plastic în soluție de bicarbonat și apoi spălați-le

Bicarbonatul de sodiu utilizat în curățarea bucătăriei

De multe ori cuptorul cu microunde poate la rândul lui să miroasă într-un mod nu tocmai plăcut. La fel ca la frigider, și aici se poate întrebuința bicarbonatul pentru a înlătura acest miros. Ceea ce trebuie să faceți este să dizolvați 2 linguri de bicarbonat în apa dintr-o farfurie adâncă și porniți cuptorul pentru 3 minute, după care ștergeți interiorul cuptorului cu o cârpă. O altă întrebuințare a soluției de bicarbonat în bucătărie este la înlăturarea grăsimii greu de scos de pe farfurii. Pentru cei care folosesc o mașină de spălat vase, vor trebui să amestece 2 linguri de bicarbonat cu detergentul de vase. În schimb, cei care spală manual vasele, vor trebui să lase fafuriile în această soluție pentru aproximativ 15 minute.

Tot în bucătărie putem avea de-a face cu un blender care pare a fi greu de curățat. Pentru ca acest lucru să devină mai facil, umpleți blenderul pe jumătate cu apă la care se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și detergetn de vase. După ce ați adăugat acest amestec, porniți blenderul pentru câteva secunde si clătiți ulterior. De cele mai multe ori, coșul de gunoi poate mirosi foarte urât. Ca să scăpați de problemă, chiar și atunci când e plin cu gunoi, adăugați bicarbonat de sodiu și va deveni inodor. În cazul aparatului de cafea, umpleți vasul cu apă caldă și un sfert de cană de bicarbonat, după care agitați vasul iar depunerile vor dispărea complet.

Printre aceste trucuri inedite cu bicarbonat se află și lupta împotriva mirosurilor neplăcute. Pentru a scăpa de aceste mirosuri din încălțăminte spre exemplu, sau recipiente din plastic ori mirosul mainilor, bicarbonatul este soluția. În cazul încălțămintei puneți un săculeț cu bicarbonat de sodiu iar mirosul va dispărea. Dacă vorbim despre recipiente din plastic, acestea îmbibă foarte tare mirosurile. Pentru a nu mai reprezenta o problemă, înmuiați recipientele din plastic în soluție de bicarbonat și apoi spălați-le, iar mirosul dispare. Bicarbonatul amestecat cu săpun lichid în proporție de o treime poate fi aplicat și pentru mirosul mâinilor după ce ați tocat ceapă sau usturoi spre exemplu. Nu numai că va scoate mirosul înțepător dar vă va ajuta să aveți și o piele mai fină.

Urmăriți Impact.ro și pe