Cum s-a rupt relația specială dintre Rică Răducanu și marele Pele. „Vorbeam la telefon, eu îl sunam” (Exclusiv)

Badea Violeta 22.11.2022, 07:56
Cum s-a rupt relația specială dintre Rică Răducanu și marele Pele. „Vorbeam la telefon, eu îl sunam” (Exclusiv)

Rică Răducanu a fost unul dintre cei mai mari portari ai fotbalului românesc. Acesta a jucat la Rapid, Sportul Studențesc, Steaua și are 63 de partide oficiale în tricoul echipei naționale. A fost prezent și la Campionatul Mondial de Fotbal 1970 din Mexic, unde a legat o frumoasă relație de prietenie cu Pele, celebrul fotbalist brazilian. Iată de ce au încetat cei doi să-și mai vorbească!

De ce au încetat să-și mai vorbească Rică Răducanu și Pele

A început, de curând, Campionat Mondial de Fotbal din Qatar, dar asta nu-i bucură pe toți iubitorii de fotbal. De exemplu, Rică Răducanu a recunoscut că nu urmărește meciurile din această competiție, asta pentru că România nu se numără printre echipele participante.

 „Nu m-am uitat la tv, acest campionat nu mai prezintă interes pentru mine”, a declarat acesta, potrivit Playtech Știri.

În schimb, fostul portar al României și-a amintit de perioada de glorie a echipei noastre. În anul 1970, reprezentativa țării noastre era prezentă la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, iar, la un moment dat, tricolorii au dat piept cu echipa națională a Braziliei.

Rică Răducanu a povestit că între el și Pele s-a legat o frumoasă prietenie, dar după un timp nu și-au mai vorbit. Iată ce s-a întâmplat între cei doi foști sportivi.

„Eu și Pele ne-am cunoscut, de fapt, cu un an înainte de Mondiale, în 1969, la un alt meci amical. El mi-a cerut prietenia, ne-am și pozat împreună.

Ne înțelegeam mai mult prin semne, el vorbește și ceva spaniolă, mai știu și eu câteva cuvinte, se cam aseamănă ce zicea el acolo cu româna.

Nu vorbeam ceva științifico-fantastic, ca să nu pricepem, ci doar despre fotbal, scheme, zâmbete, ceva simplu. Să știți că mai apoi am mai vorbit la telefon, îl mai sunam.

Dar, după ce hoții mi-au furat, printre altele, și agenda telefonică, din apartamentul din Mangalia, n-am mai știut cum să dau de el.

Acum am casa blindată, după ce mi-au devastat casa. Nu mai intră nici pisica, nici dacă dai cu tunul. Dar, așa este omul, de-abia după ce pățește un necaz ia măsuri”, a dezvăluit Rică Răducanu pentru sursa citată.

Citește și Boala cumplită de care suferă Rică Răducanu: ”Boala asta e păcătoasă! Nu mai trece, gata!”!

Rica Raducanu
Rica Raducanu

„Ne chinuim cu unii și cu alții”

În cadrul aceluiași interviu, Rică Răducanu a vorbit despre situația fotbalului românesc. Fostul portar e dezamăgit de actuala echipă naţională. Potrivit acestuia, România nu are jucători care să poată fi remarcaţi.

„Păi, asta e echipă, să ne chinuim cu unii și cu alții, cărora, pe vremuri, le dădeam și 8-0? Cât eram noi mai înapoiați ca țară, la acea vreme, tot eram văzuți bine în fotbal. Să știți că aveam echipă bună. Ne mai dominau unii în teren, ne mai rupeau, dar nu ne lăsam, în final ieșeam bine.

Dacă ar fi acum echipa aia, să ne relanseze cineva, pe toți ăia vreo 25 de fotbaliști foarte buni, să fi luat și noi bani mulți. Atunci, pe noi ne plăteau de la fabrică, unde eram angajați. Acum toți aștia actuali sunt barosani, au mașini, au fițe, au bani ca lumea”, a mai spus Rică Răducanu pentru aceeași sursă.

Citește și Rică Răducanu face haz de necaz în fața problemelor. Care este, de fapt, starea de sănătate a fostului portar. „Mai aveam puțin și ajungeam ca Florin Piersic”. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...