Cum s-a calificat Sorana Cîrstea în finala turneului de la Strasbourg. ”Am venit fără așteptări prea mari”

Nicu Stan, Alexandru Teodorescu 28.05.2021, 18:58
Cum s-a calificat Sorana Cîrstea în finala turneului de la Strasbourg. ”Am venit fără așteptări prea mari”

Cum s-a calificat Sorana Cîrstea în finala turneului de la Strasbourg. ”Am venit fără așteptări prea mari”. Sportiva noastră are șansa de a reveni în top 50 WTA.

Vești bune. Sorana Cârstea, calificată în finala turneului WTA 250 de la Strasbourg

Cum s-a calificat Sorana Cîrstea în finala turneului de la Strasbourg, în contextul în care sportiva noastră nu avea mari așteptări la această competiție.

Sorana Cîrstea, numărul 61 WTA, a reușit calificarea în finala turneului WTA 250 de la Strasbourg, după ce a învins-o pe Magda Linette din Polonia, locul  48 WTA, cu scorul 3-6, 6-4, 6-2.

Sorana Cirstea pote reveni in top 50 WTA
Sorana Cirstea pote reveni in top 50 WTA

Sorana Cîrstea a revenit spectaculos

Sportiva noastră a revenit de la scorul de 3-6, 2-3, reușind să se impună la capătul unui meci foarte disputat, care a durat mai bie de două ore.

La finalul jocului de astăzi, eleva lui Adrian Cruciat s-a dovedit a fi foarte bucuroasă pentru performanța realizată, în contextul în care vine după o accidentare la gleznă, care a făcut-o de altfel să se retragă din competiția de la Roma.

Sorana Cîrstea a recunoscut că a fost un meci foarte greu

„A fost un meci foarte dificil. Cred că atât eu, cât și Magda, am jucat foarte solid și foarte bine. Chiar dacă am pierdut primul set, am simțit că pot juca mai bine. Apoi, am încercat să fiu mai inteligentă pe teren și să găsesc diverse soluții pentru a ataca și pentru a fi în control, iar asta a funcționat.

Au fost destule schimburi lungi de mingi, viteza a fost mare, ambele am lovit puternic, iar atunci când lovești puternic nu e ușor să schimbi direcția.

Sorana Cîrstea, bucuroasă să ajungă în finală

Sunt foarte fericită. Am venit la Strasbourg fără să știu exact cum mă voi simți pe teren, nu aveam mari așteptări, așa că e un sentiment grozav să fiu în finală”, a spus Sorana Cîrstea, imediat după meciul din semifinale.

Pentru Sorana Cîrstea este cea de-a șasea finală WTA din carieră. De asemenea, Sorana Cîrstea a câștigat două trofee, la Tashkent, în anul 2008 și Istanbul, în anul 2021.

Sorana Cîrstea ar putea reveni în top 50 WTA prin câștigarea turneului de la Strasbourg

Acum, sportiva noastră are șansa  de a reveni în top 50 WTA. În plus, în finala de la turneul de tenis Strasbourg, Sorana Cîrstea va întâlni învingătoarea din partida Barbora Krejcikova, locul 38 WTA și Jule Niemeier, sportivă situată pe locul 216 WTA.

Nu în ultimul rând, Sorana Cîrstea a fost pe locul 21 WTA, acesta fiind cea mai înaltă poziție atinsă de sportiva noastră, lucru care se întâmpla în luna august a anului 2013.

Urmăriți Impact.ro și pe