Cum reușesc italienii să nu se îngrașe, chiar dacă mănâncă paste la fiecare masă. Explicația medicului nutriționist Mihaela Bilic

Badea Violeta 04.12.2022, 19:38
Cum reușesc italienii să nu se îngrașe, chiar dacă mănâncă paste la fiecare masă. Explicația medicului nutriționist Mihaela Bilic

Te-ai întrebat vreodată de ce italienii nu se îngrașă în ciuda faptului că mănâncă paste la fiecare masă? Ei bine, gazda emisiunii „Frecvența Gustului”, Mihaela Bilic, a dezvăluit, de curând, care este secretul lor. Iată explicația medicului nutriționist!

Motivul pentru care italienii nu se îngrașă, deși consumă paste la fiecare masă

În comparație cu România, care înregistrează, potrivit unor studii, o rată masivă a obezității de 31,4%, rata obezității de 10% din Italia pare infimă. Nu numai că sunt mult mai slabi, dar trăiesc și mai mult.

Durata medie de viață în Italia este de 82,5 ani (date din 2016), comparativ cu 75,3 ani în România. Italienii au una dintre cele mai lungi durate de viață de pe planetă.

Cum se poate așa ceva, când mănâncă atâtea paste? În medie, un italian mănâncă paste de 3-4 ori pe săptămână, adică de trei ori mai des decât mâncăm paste în România.

Deci, cum reușesc să scape cu asta fără ca acest lucru să aibă un impact asupra taliei lor? Ei bine, Mihaela Bilic a dezvăluit, de curând, secretul lor. Potrivit acesteia, cantitatea este primul element care face diferența.

„Cum mănâncă italienii paste și francezii pâine și totuși nu se îngrașă pe măsură? În Italia se mănâncă paste la fiecare masă. Chiar dacă ei sunt obișnuiți să mănânce seara târziu, probabil că secretul vine tot din cantitate.

Porțiile sunt mici. La cantitate ar trebui să nu avem mai mult de 70 de grame de paste nefierte – nici măcar nu se umplu doi pumni din momentul în care le pui la fiert și prin fierbere ele își triplează volumul. Cantitatea este primul element care face diferența”, a explicat medicul nutriționist, potrivit Europa FM.

Citește și Ce să mănânci ca să devii mai deștept. Mâncarea recomandată de Mihaela Bilic!

Mihaela Bilic

„Ei nu folosesc sosuri din abundență sau sosuri grele”

În cadrul aceleiași emisiuni, Mihaela Bilic a mai spus că italienii nu obișnuiesc să folosescă sosuri din abundență sau sosuri grele, comparativ cu noi.

„Și mai este un lucru interesant: ei nu folosesc sosuri din abundență sau sosuri grele. Chiar și pastele cu multe feluri de brânză nu abundă de sos.

Sunt foarte multe paste cu fructe de mare, cu legume. Uleiul de măsline e folosit și el cu măsură, dacă mai sunt fierte și al dente și sunt făcute din grâu dur, probabil că acesta este motivul pentru care italienii nu se îngrașă mâncând paste”, a mai adugat medicul nutriționist.

Citește și Mihaela Bilic, avertisment pentru români. Alimentul pe care mii de oameni îl consumă zilnic fără să știe ce efecte are. „Ne roade precum rugina”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...