Cum răcorești mașina fără să pornești aerul condiționat. Șoferii trebuie să afle acest truc

Ioana Bucur 29.06.2022, 15:00
Cum răcorești mașina fără să pornești aerul condiționat. Șoferii trebuie să afle acest truc

În timpul lunilor de vară, pe măsură ce temperaturile cresc și ating pragul caniculei, iar soarele este mai puternic ca oricând, orice drum cu autoturismul începe cu câteva minute bune de chin. Scaunul, bordul, volanul, toate suprafețele din interior ard și sunt aproape imposibil de atins. Află cum poți să răcorești mașina fără să pornești aerul condiționat, un truc pe care trebuie să îl știe orice șofer.

Află cum poți să răcorești mașina fără să pornești aerul condiționat

Să nu uităm niciodată celebra „iarna nu-i ca vara”. În ultimii ani, verile au devenit din ce în ce mai călduroase, aparatele de aer condiționat fiind pornite pentru intervale din ce în ce mai lungi nu doar în locuințe, ci și în mașini.

Șoferii știu deja prea bine că în această perioadă a anului nu pot urca imediat în mașină, dacă nu își țin autoturismul într-un garaj acoperit. Scaunul, volanul, bordul, de fapt, toate suprafețele din interior parcă ard și sunt aproape imposibil de atins. Pe timpul deplasării, automobilul se poate transforma într-o mică saună și, din nefericire, aerul condiționat nu este întotdeauna o soluție la care putem să apelăm.

Dacă înainte, acest sistem de răcire era considerat o dotare specială, ce nu era oferită pentru toate modelele de mașini, în prezent, este considerat o banalitate.

Se numește aer condiționat pentru că exact asta face, condiționează aerul. Acest lucru înseamnă că excesul de umiditate este eliminat din aer, ceea ce este exact ceea ce ne dorim în zilele călduroase și umede. Sistemul este util și pentru a îndepărta petele de umezeală de pe parbriz ce ne pot împiedica să vedem cum trebuie drumul.

Cu el pornit, puteți ține geamurile închise, chiar și în cele mai călduroase zile. Acest lucru înseamnă că aerodinamica autovehiculului este la un nivel optim, sporind siguranța șoferului și a pasagerilor și reducând zgomotul exterior.

Cum răcorești mașina fără să pornești aerul condiționat. Șoferii trebuie să afle acest truc

Trucurile pe care ar trebui să le știe orice ofer

Este eficient, dar nu este singura modalitate prin care poți să răcorești mașina fără să pornești aerul condiționat.

Cu toate că pare un sfat banal, trebuie să încercăm să ne parcăm mașina într-o zonă umbrită. Câteva minute sub soare sunt suficiente pentru ca căldura să se acumuleze în interior, pe lângă faptul că afectează vopseaua.

O altă tehnică evidentă, deschideți geamurile mașinii, dar încercați să deschideți mai multe, astfel încât aerul să poată circula corespunzător.

În plus, puteți umple pungi cu gheață și să le puneți pe podeaua mașinii, da, nu uitați să închideți perfect aceste pungi sau să le puneți într-un recipient.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...