Cum răceşti maşina într-un minut. Metoda chinezească nu dă niciodată greş

Andra Daoud 03.07.2022, 10:36
Cum răceşti maşina într-un minut. Metoda chinezească nu dă niciodată greş

Valul de caniculă care s-a abătut peste țara noastră în ultimele zile i-a pus la grea încercare pe mulți, dar mai ales pe șoferi. Nimic nu poate fi mai provocator decât să răcești o mașină care a stat o perioadă îndelungată în soare. Nici măcar aerul condiționat nu face față imediat și poate fi nevoie de minute bune pentru ca în mașină să se facă o temperatură suportabilă. Există însă o modalitate rapidă, care promite că răcește mașina într-un minut, cunoscută și drept metoda chinezească.

Cum răcești mașina rapid, folosind metoda chinezească

O mașină care a stat în soare chiar și câteva minute, vara, poate fi imposibil de folosit. Temperatura crește rapid în interior, din cauză că se creează efectul de seră, iar dacă afară sunt peste 30 de grade, temperatura din interiorul mașinii poate ajunge lejer la peste 50 de grade Celsius. Există tot felul de experimente pe internet care arată că un ou pus pe bordul unei mașini lăsate în soare se poate găti în câteva minute, de la căldura din interior.

Atunci când revii la mașină și vrei să te urci la volan, căldura din interior este insuportabilă, așa că este nevoie să răcești mașina înainte de a porni la drum. Aerul condiționat ajută, doar că va dura minute bune până când mașina se va răci. Șoferii inventivi au găsit o metodă ingenioasă și rapidă de a răci o mașină care a stat în soare. Metoda chinezească face furori pe internet, cu atât mai mult cu cât promite că mașina se va răci în doar un minut.

În ce constă, mai exact? În primul rând, trebuie să deschideți geamul de pe partea șoferului. Apoi să deschideți și să închideți în mod repetat ușa de pe partea opusă. În acest fel, spun cei care au descoperit metoda, ușa va crea presiune, împingând aerul cald din interior afară, prin geamul deschis. În doar un minut, se poate obține o temperatură suportabilă în mașină.

Cum racesti masina intr-un minut. Metoda chinezeasca nu da niciodata gres
Deschizand in mod repetat usa masinii, aerul cald va iesi prin geamul opus

Sfaturile polițiștilor pentru șoferi, pe timp de caniculă

Oamenii legii avertizează că temperaturile crescute din mașină cresc riscul ca șoferii să adoarmă la volan. Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române le recomandă celor care circulă cu mașina pe timp de caniculă:

  • să folosească sistemele de climatizare
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald
  • să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă
  • să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână
  • să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor
  • să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “maini libere”.

„De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute. Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

 

Urmăriți Impact.ro și pe