Cum pui sfecla roșie la borcan. Cele mai eficiente și simple metode

Stan Filon 03.08.2021, 10:30
Cum pui sfecla roșie la borcan. Cele mai eficiente și simple metode

Mulți români se întreabă cum se pune sfecla roșie la borcan, mai ales că toamna stă să vină, când gospodinele încep să facă provizii pentru iarnă. Ei bine, vei afla din rândurile de mai jos cea mai eficientă și gustoasă rețetă de sfeclă roșie la borcan.

Cum pui sfecla roșie la borcan

Sfecla roșie se numără printre preferatele românilor atunci când vine vorba de legume la borcan. Este delicioasă, arată foarte bine și, în plus, este foarte sănătoasă, plină de beneficii pentru organismul uman, după cum veți vedea din rândurile de mai jos.

Așadar, nu este de mirare că românii sunt înnebuniți după sfecla roșie, mai ales pe timp de iarnă, când se mănâncă mai multă carne și chiar grăsime, iar această legumă completează perfect rețetele acestea. Dar care este reteta perfectă pentru sfecla roșie? Ei bine, aceasta nu trebuie să fie nici prea picantă, nici prea iute, pentru a putea fi servită în diverse salate sau alături de o friptură. Iată cum arată cea mai gustoasă rețetă de sfeclă roșie:

Cum pui sfecla rosie la borcan
Cum pui sfecla rosie la borcan

Ingrediente

  • 1200 de g de sfeclă roșie
  • 800 de ml de apă
  • 10 g de chimen semințe
  • 15 g de sare
  • 30 de g de zahăr
  • 80 de ml de oțet simplu de nouă grade
  • șase sau nouă fâșii de rădăcină de hrean (se pun câte două sau trei per borcan)

Mod de preparare

Sfecla roșie se pune într-un vas la fiert, iar după ce a fiert, se lasă să se răcească. Se taie în felii, însă cu mănuși de cauciuc în mâini, deoarece sfecla pătează. Într-o cratiță se adaugă apa, chimenul, sarea și zahărul. Toate ingredientele se fierb la foc mediu, timp de 10 minute.

După ce s-a scurs acest timp, se adaugă oțetul. Sfecla roșie se adaugă în borcane curate și sterilizate, iar în fiecare recipient se adaugă câte două fâșii de hrean, iar deasupra se toarnă saramura fierbinte. Hreanul are rol de conservare dar și de păstrare a texturii legumelor.

Beneficiile sfeclei roșii

Sfecla roșie conține vitamine, minerale și acid folic, fiind considerată un aliat puternic în lupta contra anumitor boli grave. Aceasta stimulează funcția celulelor hepatice, ajută digestia și metabolizarea grăsimilor.

Se pare că leguma roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale și, prin urmare, poate oferi protecție împotriva atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale și tulburărilor vasculare. În plus, pe cât de gustoasă este, pe atât de puține calorii are, așa că poate fi consumată fără nicio problemă de persoanele aflate la dietă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...