Cum prepari șnițele din murături. Rețeta inedită te scapă de legumele rămase în borcan, sunt bune de te lingi pe degete

Anca Manolica 08.02.2023, 11:04
Cum prepari șnițele din murături. Rețeta inedită te scapă de legumele rămase în borcan, sunt bune de te lingi pe degete

Dacă și tu ai prea multe borcane cu murături în cămară și nu știi ce să mai faci cu ele, ei bine, noi avem soluția. Pregătești murături pane! Deși ți s-ar părea ciudat la prima vedere, acestea sunt celebre în sudul Statelor Unite ale Americii și sunt servite pe post de gustări în majoritatea restaurantelor. Hai să vedem cum se prepară.

Cum prepari șnițele din murături

Ți se întâmplă mereu ca de la un an la altul încă să îți mai rămână borcane de murături neîncepute? Ei bine, după ce vei descoperi această șnițele de murături, fii sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla. Membrii familiei tale sigur vor dori să fie încântați des cu acest preparat absolut delicios.

Pentru această rețetă simplă, vei avea nevoie de doar câteva ingrediente, murăturile fiind transformate într-o masă copiasă. Iată cum faci murături pane.

Ingrediente rețetă: 

  • 3-4 gogonele murate în saramură
  • 4-5 castraveciori murați în saramură
  • 100 g de făină albă
  • 200 g de pesmet
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de pudră de ceapă
  • 1 linguriță de boia dulce
  • piper
  • ulei, pentru prăjit

Ingrediente pentru sos:

  • 3 linguri de maioneză
  • 1 lingură de iaurt grecesc
  • 1 lingură de ketchup sau sos iute
Cum prepari șnițele din murături
Cum prepari șnițele din murături

Mod de preparare murături pane

Pentru început, se taie castraveciorii și gogonelele rondele de jumătate de centimetru și se lasă la scurs de zeamă. Apoi, pentru a îndepărta de tot lichidul, acestea se tamponează cu prosoape de hârtie de bucătărie.

Între timp, se bat ouăle cu puțin piper măcinat. Separat, se combină făina cu boiaua dulce, pudra de ceapă și cea de usturoi și se amestecă bine, iar într-un al treilea bol se pune pesmetul. Așadar, la pasul următor se trece fiecare feliuță de murătură prin făină, ou bătut și apoi prin pesmet, procesul necesitând a fi făcut de două ori.

Se prăjesc apoi în ulei încins până ce se rumenesc și se scot apoi pe un prosop de hârtie, pe a mai absorbi din excesul de ulei.

Într-un castron mic, se amestecă și toate ingredientele pentru sos, urmând a se servi alături de șnițelele de murături, de preferat calde.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...