Cum pregătești un desert simplu și savuros, în 15 minute. Ai nevoie de numai trei ingrediente

Stan Filon 25.06.2022, 10:09
Cum pregătești un desert simplu și savuros, în 15 minute. Ai nevoie de numai trei ingrediente

Iată cum pregătești un desert simplu și savuros, în doar 15 minute. Este perfect atunci când ai invitați la masă și nu ai avut timp să te pregătești. Este o rețetă delicioasă, foarte ușor de preparat, care nu necesită decât trei ingrediente, pe care oricum le ai în casă. Această rețetă de coquitos de casă este fantastică, deoarece este un dulce care este foarte ușor de preparat care necesită un proces foarte simplu constând în amestecare și coacere, atâta tot!

Cum pregătești coquitos, un desert simplu și savuros, în 15 minute

Aceste biluțe delicioase de Coquitos se remarcă prin aroma lor caracteristică de nucă de cocos și, de asemenea, prin textura lor, deoarece sunt moi și pufoase la interior și au zone crocante la exterior, astfel încât contrastul este cel mai apetisant.

Ingrediente pentru Coquitos

  • 200 gr nucă de cocos rasă.
  • 2 oua
  • 160 gr zahar
Cum pregatesti coquitos, un desert simplu si savuros, in 15 minute
Cum pregatesti coquitos, un desert simplu si savuros, in 15 minute

Mod de preparare:

Rețeta delicioasă de Coquito se face foarte ușor. În primul rând, se sparg ouăle și se pun într-un castron împreună cu zăharul. Se bate cu telul sau cu mixerul până se albește amestecul și zaharul se dizolvă aproape complet. Adăugăm nuca de cocos rasă, amestecăm din nou pentru ca aluatul să fie omogen și lăsăm să se odihnească acoperit 30 de minute la frigider.

Pe o tava de copt se întinde hârtie de copt, după care se iau porții mici de aluat cu o lingură și se formează niște  bile mici, pe care le așezăm pe tavă. Trebuie să fie puțină distanță între bile, pentru a nu se lipi între ele atunci când le coacem. Nu este important ca acestea să aibă o formă foarte rotundă, deoarece sunt și mai frumoase de forme diferite.

Le poți ține și la congelator

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și când a atins această temperatură, pune tava la cuptor la înălțime medie de flacără și coace-le aproximativ 10-12 minute. Este important să fii cu ochii pe ele în ultimele minute, deoarece vârfurile încep să treacă de la auriu la …arse în câteva secunde, așa că imediat ce vezi niște vârfuri puțin mai închise la culoare poți scoate tava din cuptor. Așteptați 5 minute să se răcească puțin și apoi le puteți transfera pe altă farfurie sau tavă pentru a le servi.

Coquito-urile sunt grozave odată ce s-au răcit, deși sunt delicioase și călduțe.  Au o textura moale și ușor spongioasă la interior și cu note crocante la exterior, un adevărat deliciu! Pentru a le păstra, ideal este să le lași la temperatura camerei într-un recipient închis, însă le poți ține și la frigider. Trebuie însă scoase cu o jumătate de oră, pentru a nu le servi chiar reci. Le poți și congela, pentru a le servi peste câteva zile.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...