Cum pregătești o omletă savuroasă pentru micul dejun. Ai nevoie de două ingrediente simple, va deveni rețeta ta preferată

Badea Violeta 09.07.2022, 09:34
Cum pregătești o omletă savuroasă pentru micul dejun. Ai nevoie de două ingrediente simple, va deveni rețeta ta preferată

O omletă este, fără îndoială, o masă rapidă, ușoară și sănătoasă, care poate fi gata în doar câteva minute. Această rețetă este extrem de simplă, dar gustul său te va surprinde în cel mai plăcut mod posibil. Și unde mai pui că nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, astfel că rețeta nu este costisitoare. Încearcă această omletă savuroasă, ușor de făcut, iată pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Cum prepari o omletă savuroasă

Omleta se numără printre preferatele românilor și nu numai. Aceasta poate fi gătită în mai multe moduri și reprezintă, fără dar și poate, o variantă rapidă, dar și sănătoasă pentru un mic dejun sățios și delicios.

Acest preparat, cunoscut și consumat în toată lumea, este capabil să-ți asigure energia necesară de care ai nevoie pe parcursul întregii zile și, dacă o faci cum trebuie, poate fi și foarte savuroasă și pufoasă. Iată o rețetă pe care trebuie să î încerci neapărat!

Cum prepari cea mai buna omleta
Cum prepari cea mai buna omleta

Ingrediente

  • trei sau patru ouă
  • 60 de grame de brânză feta
  • un praf de curry
  • sare, după gust
  • parmezan ras, după gust
  • ulei

Mod de preparare

Pentru început se sparg ouăle într-un bol, se adaugă brânza feta mărunțită, curry, parmezanul ras și sare, în funcție de gust. Se amestecă toate ingredientele foarte bine, apoi compoziția obținută se transferă într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei.

Omleta savuroasă este gata în doar câteva minute, iar gustul său te va cuceri încă de la prima înghițitură. Nu-i așa că este cea mai simplă rețetă de omletă pe care ai preparat-o vreodată? Cu toate astea, îți garantăm că aroma sa te va impresiona. Spor la treabă și poftă bună!

Omleta în stil american

În continuare, îți vom prezenta o omletă în stil american. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor este de realizat, chiar dacă nu ai experiență în bucătărie. Iată care sunt pașii cheie pe care trebuie să-i citești înainte de a începe, ca să știi încotro te îndrepți:

  • Se bat ouăle: Folosește două sau trei ouă pentru fiecare omletă, în funcție de cât de foame îți este. Bate ușor ouăle cu o furculiță.
  • Topește untul: Foloselte o tigaie antiaderentă de opt inci pentru o omletă cu două ouă, o tigaie de nouă inci pentru trei ouă. Topește untul la foc mediu și menține temperatura scăzută și lentă când gătești ouăle pentru ca partea de jos să nu se rumenească prea tare sau să se gătească prea tare.
  • Adaugă ouăle: Lasă ouăle să stea un minut, apoi folosește o spatulă de silicon termorezistentă pentru a ridica ușor ouăle fierte de pe marginile tigăii. Înclină tigaia pentru a permite ouălor nefierte să curgă spre marginea tigăii.
  • Adaugă alte ingrediente: șuncă, legume, cașcaval, brânză.
  • Împăturește și servește: Îndoaie omleta în două. Pune-o pe o farfurie cu ajutorul unei spatule de silicon.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...