Cum pregătești cea mai rapidă prăjitură cu fructe. Rețeta simplă, gata în 5 minute

Badea Violeta 10.10.2022, 14:18
Cum pregătești cea mai rapidă prăjitură cu fructe. Rețeta simplă, gata în 5 minute

Pentru iubitorii de dulciuri cu fructe și nu numai, această prăjitură este un adevărat deliciu și cu siguranță va avea mare succes la orice eveniment sau ocazie. Un avantaj al acestui desert este acela de a fi extrem de răcoritor și foarte simplu de preparat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii de mai jos, iar rezultatul va fi unul de-a dreptul memorabil.

Rețetă de prăjitură cu fructe

E abia început de săptămână, așa că, cel mai probabil, multe gospodine s-au întors la locul de muncă, ceea ce înseamnă că iau o pauză de la gătit.

Dacă și tu te regăsești această situație, însă îți dorești să guști ceva dulce, află că există o prăjitură cu fructe extraordinară pe care o poți face în doar cinci minute. Da, ai auzit bine!

Rețeta pe care ți-am prezentat-o mai jos este extrem de gustoasă și nu necesită foarte mult timp pentru preparare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Reteta de prajitura cu fructe
Reteta de prajitura cu fructe

Ingrediente

  • cinci ouă
  • o cană cu zahăr
  • o cană cu ulei
  • 2,5 căni cu făină
  • două lingurițe cu praf de copt
  • un kg de fructe (căpșuni, mere, piersici, gutui, pere)
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să menționăm că ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Tocmai din acest motiv, este recomandat să le scoateți de la rece cu cel puțin cu o oră înainte.

Acum, începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 170 de grade Celsius. Mai departe, amestecăm ouăle cu zahărul, apoi adăugăm făina și praful de copt.

Continuăm să amestecăm totul foarte bine, apoi punem și uleiul. La final trebuie să rezulte un aluat uniform pe care-l turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Mai departe, așezăm fructele deasupra împingându-le ușor în aluat. Acestea pot fi stropite cu zahăr sau scorțișoară. Acum introducem tava în cuptor și lăsăm să se coacă timp de aproximativ o jumătate de oră. După ce a expirat acest timp, scoatem prăjitura, o lăsăm să se răcească și, în final, presărăm cu zahăr pudră. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Prăjitură cu cireșe și cremă de mascarpone. Cel mai rapid și delicios desert de vară!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...