Ne aflăm în postul Paștelui. Este o perioadă dedicată rugăciunii, smereniei, evlaviei și liniștii sufletești. În plus, credincioșii încearcă să se abțină de la mâncarea animală. Te numeri și tu printre ei și nu mai știi ce să gătești? Ei bine, noi ți-am pregătit o rețetă de pizza de post foarte delicioasă și ușor de făcut. Acest preparat este perfect pentru serile în care ți se face poftă!
Ții post, dar ai poftă de ceva delicios? Ei bine, atunci nu mai sta pe gânduri și încearcă pizza noastră de post. Este un preparat extrem de gustos, parfumat și unde mai pui că nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l pregăti.
Această pizza este gata foarte repede și sățioasă, ideală pentru serile în care nu se mănâncă de dulce. Dacă nu ne crezi, citește rândurile de mai jos și prepar-o chiar acum!
Pentru blat:
Pentru sos:
Mai întâi de toate, se pregătește sucul de roșii care se va întinde pe întreaga suprafață a aluatului. Acesta se face la mașina specială de tocat. După ce este gata, se toarnă într-o crăticioară și se pune pe foc.
Mai departe, se adaugă uleiul de măsline, zahărul, usturoiul, oregano, busuiocul și sarea, în funcție de preferință. Mai departe, se lasă focul mic și se amestecă ușor, ca să nu se lipească. Se lasă până ce se obține o consistență mai groasă, apoi se îndepărtează oregano și busuiocul. Ulterior, sosul se lasă la răcit.
Acum, se face blatul de pizza. Într-un recipient încăpător se pune făina, drojdia uscată, zahărul și sarea. Deasupra, se toarnă apă și se frământă, adăugând din când în când ulei de măsline, pentru a se încorpora.
Se frământă până se obține un aluat elastic care nu se lipește de mâini, apoi se lasă la dospit până își dublează volumul. Ulterior, se formează o bilă de aluat și se așează în tavă. Mai departe, se întinde pe toată suprafața și se presează cu degetele din interior către exterior. Însă, marginea se lasă un pic mai groasă.
Ulterior, sosul pe care l-am pregătit mai sus se întinde pe tot aluatul, mai puțin pe marginile acestuia. Acum, se ia tava și se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius. Se lasă circa un sfert de oră sau până se coace. În final, se ornează cu câteva frunze de busuioc. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ingredientul banal pe care să îl adaugi mereu când prepari pizza. Îi dă un gust senzațional!