Cum poți vedea online filmul Nomadland, câștigătorul celei mai bune pelicule la Oscar 2021

Ioana Bucur, Diana Dumitrache 26.04.2021, 13:15
Cum poți vedea online filmul Nomadland, câștigătorul celei mai bune pelicule la Oscar 2021

Ca în fiecare an, producțiile premiate în cea mai importantă ceremonie din industria filmului sunt la mare căutare. Cum poți vedea online filmul Nomadland, câștigătorul celei mai bune pelicule la Oscar 2021. Nu este chiar așa ușor de găsit.

Cum poți vedea online filmul Nomadland, câștigătorul celei mai bune pelicule la Oscar 2021

Nomadland a scris istorie la Hollywood, după gala Premiilor Oscar 2021. Pelicula a avut nu mai puțin de opt nominalizări, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună actriță, cel mai bun scenariu adaptat, cea mai bună imagine și a câștigat la trei dintre ele: cel mai bun film, cea mai bună regie și cea mai bună actriță. Chloé Zhao a devenit prima femeie de culoare care primește premiul pentru regie și a doua femeie din istoria Oscar care obține această recunoaștere, după Kathryn Bigelor, pentru „The Hurt Locker”. În același timp, Frances McDormand a devenit prima actriţă dublu nominalizată – pentru interpretare şi în calitate de producător.

„Nomadland” a avut parte de o premieră virtuală, la Festivalul de Film de la Veneția, în septembrie 2020. Cu toate că există voci care susțin că este foarte greu de urmărit până la capăt, din pricina subiectului extrem de dificil și dureros, criticii au asaltat pelicula cu laude. Filmul, adaptare a romanului non-ficțiune al scriitoarei Jessica Bruder, „Nomadland: Supraviețuind Americii Secolului 21”, spune povestea unei femei în vârstă de șaizeci de ani care, după ce pierde tot ce avea, își părăsește casa dintr-o localitate mică pentru a călători prin vestul SUA, trăind ca un nomad.

În ciuda aprecierilor, filmul a fost destul de greu de găsit. Cum poți vedea online filmul Nomadland, câștigătorul celei mai bune pelicule la Oscar 2021. Pelicula nu este disponibilă pe Netflix, una dintre cele mai populare platforme de streaming din lume, însă este disponibil pentru cei care au abonament pe Hulu. Dacă nu vreți să plătiți abonamentul lunar de șase dolari, e bine de știu că nici nu e nevoie, serviciul oferind prima săptămână gratis noilor utilizatori. Contul se deschide în baza unei adrese de email și a datelor de pe un card bancar valid.

Cum poți vedea online filmul Nomadland, câștigătorul celei mai bune pelicule la Oscar 2021
Frances McDormand, în Nomadland

Câştigătorii Oscar 2021

Cea de-a 93-a ediție a galei Premiilor Oscar s-a desfășurat în condiții excepționale. Organizatorii au deschis, în Londra și Paris, centre speciale pentru nominalizații care nu au putu ajunge în Los Angeles, iar câțiva dintre prezentatori au participat la eveniment cu ajutorul unor transmisiuni prin satelit.

  • ”Cea mai bună actriță în rol principal” este Frances McDormand din ”Nomadland”.
  • Oscarul pentru Cel mai bun film al anului merge la ”Nomadland”.
  • Oscarul pentru ”Cel mai bun cântec” merge la ”Fight for You” din ”Judas and the Black Messiah”.
  • Oscarul la categoria ”Cea mai bună coloană sonoră” a fost câştigat de „Da 5 Bloods”.
  • Oscarul la categoria ”Cea mai bună editare video” a fost câştigat de ”Sound of Metal”. Este cel de-al doilea trofeu câştigat de această producţie, după cel de la categoria ”Cel mai bun sunet”.
  • Filmul ”Mank” a primit al doilea Oscar în această seară, de data aceasta la categoria ”Best cinematography”, după trofeul primit la categoria ”Cea mai bună imagine”, pentru Erik Messerschmidt.
  • Youn Yuh-Jung a câştigat râvnitul trofeu la categoria ”Cea mai bună actriță în rol secundar” cu filmul ”Minari”.
  • Oscarul la categoria ”Cele mai bune efecte speciale” a fost câştigat de producţia ”Tenet”.
  • Oscarul pentru ”Cel mai bun documentar” a fost câştigat de ”My Octopus Teacher”.
  • Oscarul pentru ”Cea mai bună animație scurtă” a fost câştigat de ”If Anything Happens I Love You”

Lista completă a câștigătorilor poate fi văzută AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...