Cum poți scăpa de mirosul neplăcut al hainelor fără să le speli. Gospodinele istețe apelează mereu la acest truc genial

Andra Daoud 08.09.2022, 14:29
Cum poți scăpa de mirosul neplăcut al hainelor fără să le speli. Gospodinele istețe apelează mereu la acest truc genial

De multe ori se poate întâmpla ca hainele să capete un miros neplăcut, atunci când stau mult timp în șifonier și nu le purtăm. Din fericire, există câteva trucuri la îndemâna oricui pentru a reîmprospăta rapid mirosul hainelor, astfel încât să nu fie nevoie să le spălăm, ele fiind curate și singura problemă fiind mirosul.

Cum scapi de mirosul urât al hainelor fără să le speli

Atunci când depozităm hainele în saci, în cutii sau chiar în șifonier, ele pot căpăta un miros neplăcut. De vină poate fi mucegaiul, însă nu este singura cauză care alterează mirosul hainelor curate. De câte ori nu s-a întâmplat să luați din șifonier o haină despre care știați că este spălată și să constatați că nu o puteți purta, din cauza mirosului neplăcut? Atunci când se întâmplă acest lucru, puteți apela cu încredere la trucuri casnice pentru a scăpa de această problemă.

În primul rând, aerisirea este soluția cea mai la îndemână. Funcționează mai ales în cazul hainelor groase, pe care le scoatem din dulap toamna și care nu au mai fost purtate de luni bune. Gecile, paltoanele si chiar pilotele pot fi lăsate la aer, pe balcon sau în curte, câteva ore înainte de a fi purtate sau folosite. Cu cât stau mai mult, cu atât mirosul este eliminat mai bine.

Aburul face și el minuni în privința hainelor care miros urât. Puneți în baie haina sau hainele al căror miros vreți să îl împrospătați, iar aburul care se degajă atunci când faceți baie va ajuta la eliminarea mirosului neplăcut din țesătură. Varianta mai rapidă este să călcați hainele respective și să folosiți funcția cu abur a fierului de călcat.

Cum poți scăpa de mirosul neplăcut al hainelor fără să le speli. Gospodinele istețe apelează mereu la acest truc genial
Trucuri pentru a scapa de mirosul neplacut al hainelor

Votca, o metodă controversată, dar eficientă

Băutura spirtoasă poate fi folosită pentru a reda mirosul proaspăt al hainelor. Diluați puțină votcă în apă și pulverizați pe hainele care miros urât. Alcoolul va ajuta la eliminarea acestor mirosuri și are avantajul că se evaporă rapid și nu pătează, astfel că puteți purta hainele aproape imediat.

Produsele parfumate pentru șifonier sunt, de asemenea, o variantă de a scăpa de mirosurile neplăcute. Găsiți în comerț săculeți special concepuți pentru a fi puși în dulap, printre haine, însă există și varianta ieftină și rapidă în care puteți folosi ce aveți acasă. Lavanda pusă într-un săculeț sau dischetele demachiante îmbibate cu uleiuri esențiale țin la distanță nu numai mirosurile neplăcute, ci și moliile.

Atenție însă, dacă folosiți ulei esențial, aveți grijă ca dischetele pe care puneți ulei să nu intre în contact cu hainele, pentru că uleiul poate să păteze țesăturile.

Urmăriți Impact.ro și pe