Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului. Va fi posibil în curând, tocmai s-a lansat aplicația

Ioana Bucur, Ioana Nicolae 21.04.2021, 16:50

Încet, încet, aproape toate sarcinile zilnice vor putea fi rezolvate cu ajutorul unor aplicații mobile. Spune adio momentelor de haos, înainte de a pleca de acasă. Află cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului.

Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului

Mai țineți minte brelocul care ne ajuta să ne găsim cheile cu un simplu fluierat? Ei bine, micul dispozitiv popular în anii ’90 a fost regândit și relansat de gigantul tech Apple. Doar că varianta 2021 nu ne va mai pune să fluierăm prin casă, ci va funcționa cu o simplă atingere a ecranului mobilului. Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului? În cadrul evenimentului „Spring Loaded”, compania americană tocmai a prezentat noul AirTag, un dispozitiv sub formă de breloc ce va ajuta la localizarea obiectelor pierdute prin intermediul aplicației „Find My”.

AirTag-urile se pot atașa cheilor, portofelului sau altor obiecte de valoare și vor trimite notificări în aplicație de fiecare dată când acestea ajung la distanță prea mare de proprietar. Designul respectă standardele Apple, fiind mic, simplu, rotund, cu sigla companiei în mijloc.  Ele se pot conecta, prin Bluetooth, de orice iPhone sau iPad. Ideea AirTag-ului a apărut în spațiul public, întâia oară, în septembrie 2019, când site-ul MacRumors a postat câteva capturi de ecran ce arătau un nou buton – „Items” – în aplicația „Find My”. Confirmarea oficială a venit abia 18 luni mai târziu.

Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului
AirTag, noul dispozitiv de la Apple

Cât vor costa noile dispozitive lansate de Apple

Ținând cont că vorbim despre produse Apple, prețul unui AirTag nu pare chiar așa ridicat. Compania a anunțat că un singur dispozitiv va costa în jur de 29 de dolari, în timp ce un pachet cu patru bucăți va ajunge la 99 de dolari, potrivit Daily Mail. Precomenzile se vor putea face începând de vineri, lansarea oficială fiind programată pentru 30 aprilie.

„Suntem entuziasmați să aducem această nouă funcție pentru utilizatorii iPhone. Cu ajutorul AirTag-ului, obiectele de valoare nu vor mai fi niciodată rătăcite. Prin design, capacitatea de localizare fără precedent și funcțiile de securitate și confidențialitate implementate, AirTag le va oferi utilizatorilor noștri un nou mod de a se folosi de puterea ecosistemului Apple și de a spori versatilitatea iPhone-ului”, a declarat Kaiann Drance, vicepreședintele departamentului iPhone Product Marketing.

AirTag este rezistent atât la apă cât și la praf și va putea fi personalizat cu un mesaj special sau un emoji gravat pe oțelul inoxidabil din care este făcut. Este dotat cu un difuzor mic, ce va permite proprietarului să îl găsească mai ușor, iar carcasa detașabilă facilitează schimbarea bateriei. După ce va fi instalat și configurat, va apărea în secțiunea „New Items” din aplicația „Find My”, unde va afișa locația curentă, precum și un scurt istoric, pe o hartă. Dacă obiectul rătăcit este în raza Bluetooth, AirTag-ul poate emite un semnal sonor, prin aplicație. Semnalul sonor va putea fi activat și prin Siri.

Unul dintre cele mai importante update-uri de iOS, ca impact faţă de industria de advertising digital cel puţin, va putea fi instalat pe iPhone-uri în cursul săptămânii viitoare. Reprezentanții companiei nu au anunat o dată preciză, însă, se pare că gigantul tech va lansa versiunea 14.5 de iOS, alături de alte update-uri ale sistemelor sale de operare, precum WatchOS 7.4 şi macOS 11.3, peste doar câteva zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...