Câți bani poți să câștigi, dacă ai această bancnota de 2000 de lei cu eclipsa din 1999. Incredibil cât a ajuns să valoreze acum

Raluca Juncu 19.07.2020, 15:09

Deși leii au fost înlocuiți de ceva timp în România, una din vechile bancnote nu a ajuns să se devalorizeze, ba chiar din contră. Bancnota de 2.000 de lei, cea pe care este înfățișată eclipsa din 1999 a ajuns să valoreze incredibil de mult.

Cât a ajuns să coste bancnota de 2.000 de lei, care înfățișează eclipsa din 1999

Deși a fost scoasă de foarte mult timp din ciruculație, bancnota de 2.000 de lei a ajuns că valoreze mai multe decât îți puteai imagina. Bancnota a marcat evenimentul astronomic al anului și nu numai pentru că înfățișa Eclipsa totală de Soare din 11 august 1999, care a putut fi vizibilă și în România. Cu prilejul acestui eveniment astronomic global, Banca Naţională a României a emis în 1999 o bancnotă specială, cea de 2000 de lei, care acum este la mare căutare printre numismaţi. Alături de acest eveniment unic, această bancnotă simboliza și intrarea într-un nou mileniu, fiind și prima astfel de hârtie emisă de o bancă națională, construită din polimer, arată informațiile regăsite pe casademonede.ro.

Bancnota de 2.000 de lei vechi este un adevărat artefact, fiind cea mai căutată serie 001A. Acestă bancnotă se vând acum cu prețuri extraordinar de mari, care pornesc de la 25 de lei și ajung până la 1,000 de lei sau chiar și mai mult, pe OLX, cea mai puternica platformă de intermediere a anunțurilor online din România.

Sursa: captură foto OLX
Sursa: captură foto OLX

Mai mult, potrivit aceluiași site, una din ofertele de vânzare vine de la un utilizator care oferă spre achiziție o colecție de 38 de bancnote de 2.000 de lei, pentru suma de 2.500 de euro.

Care e „schema” și de ce s-ar putea îmbogăți unii

Înainte de posta anunțurile de vânzare pe OLX, românii cumpără bancnotele de pe casademonede.ro, principalul distribuitor al monedelor și medaliilor comemorative emise de cele mai renumite monetării din lume. Motivul este simplu. Pe acest site, bancnota de 2.000 de lei poate fi comandată la un preț infim de 69 de lei. Vânzătorii online ar putea ieși victorioși din punct de vedere financiar, având în vedere că mulți dintre colecționari sunt dispuși să ofere mult mai mult pentru această bancnotă unică.

Sursa foto: casademonede.ro

Urmăriți Impact.ro și pe