În anotimpul de vară, mulți dintre noi suferim din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Nu trebuie să cumperi un aparat de aer condiționat scump pentru a învinge căldura. În schimb, poți răcori o cameră folosind o simplă sticlă de apă. Deși pare incredibil, este cât se poate de adevărat. Iată ce trebuie să faci!
În urmă cu mulți ani, aparatul de aer condiționat era un moft, în prezent, mai ales atunci când căldura devine absolut insuportabilă, acesta reprezintă o necesitate. Însă, din cauza lui te poți trezi cu probleme de sănătate, cu consecințe neplăcute pe termen lung.
Mai mult decât atât, aerul condiționat îți poate umfla factura la energie. Așadar, dacă vrei să nu ai probleme cu sănătatea și să scuteși niște bani, poți încerca cu încredere trucul cu sticla de apă.
Tot ceea ce trebuie să faci este să umpli recipientul cu apă de la robinet, apoi să-l introduci la congelator câteva ore. După ce apa s-a transformat complet în gheață, ia sticla și așeaz-o la picioarele patului tău. Vei observa ca somnul tău va deveni mult mai profund și mai odihnitor.
În plus, specialiștii recomandă folosirea frigiderului pentru a răci așternutul înainte de a merge la culcare. Experții spun să introducem fața de pernă în frigider cu ceva timp înainte de a o folosi. Efectul de răcorire este instant.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dacă nu ai aer condiționat, poți folosi această metodă pentru a răci camera. Tot ceea ce trebuie să faci este să folosești un ventilator obișnuit cu un grătar în partea din față.
Scufundă o lavetă sau un prosop mic în apă rece. Dacă este posibil, folosește apa dintr-un bol plin cu cuburi de gheață pentru ca aceasta să fie cât mai rece.
Stoarce cârpa astfel încât să fie umedă, nu să picure, apoi așeaz-o deasupra ventilatorului. Pe măsură ce aparatul suflă aerul, acesta va circula prin cârpă și aerul se va simți mai rece.
Înlocuiește frecvent prosopul, pe măsură ce acesta se usucă. De asemenea, păturile sau cearșafurile îmbibate pot fi atârnate în fața unei ferestre sau a unui paravan de verandă, iar briza nopții poate trece prin țesătura umedă și poate răci camera.