Cum poți să îți cureți covoarele din casă cu bicarbonatul de sodiu. Metoda simplă are efecte uimitoare

Diana Radu 04.12.2019, 12:42
Cum poți să îți cureți covoarele din casă cu bicarbonatul de sodiu. Metoda simplă are efecte uimitoare

De cele mai multe ori când nu avem timp să ne ducem covoarele la spălat apelăm la diverse soluții scumpe pe care le găsim în magazine, speciale pentru curățare, însă nu toate sunt eficiente. Cea mai simplă metodă care va da rezultate uimitoare este bicarbonatul de sodiu. În plus, acest ingredient care este indispensabil în orice bucătărie este și ieftin și nici nu conține substanțe chimice.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să cureți covorul. Rezultatul sunt uimitor

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să cureți covorul
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să cureți covorul

Dacă ești adeptul produselor de curățare naturale, care nu conțin substanțe chimice atunci poți apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient poate fi folosit la curățarea locuinței, inclusiv la cea a covoarelor. Datorită proprietăților sale de absorbire și albire, bicarbonatul de sodiu constituie un ingredient util pentru eliminarea petelor de pe covoare.

De asemenea, pentru a acționa și mai bine, poți spăla covorul cu o combinând bicarbonatul de sodiu cu puțin oțet. Compușii bicarbonatului penetrează cu ușurință fibrele materialelor și îndepărtează reziduurile care formează pete.

Așadar, pentru a scoate petele și microbii din covor ai nevoie de : 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1/3 pahar de oțet, apă fierbinte şi 1 lingură din detergentul obişnuit. Produsele se introduc într-o sticlă cu pulverizator sau, se pot amesteca într-un lighean, apoi se pulverizează peste petele de pe covor și se curăță cu o perie.

Scapă de petele de pe covor cu bicarbonat de sodiu
Scapă de petele de pe covor cu bicarbonat de sodiu

Mai există și altă variantă cu ajutorul căreia poți scăpa repede și eficient de petele de pe covor. Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu peste pata proaspăt apărută, aproximativ 2 linguri și să freci apoi timp de câteva secunde cu o perie. După aceea, toarnă 125 ml oțet alb peste pată și lasă-l să acționeze timp de 5 minute, apoi îndepărtează reziduurile cu un aspirator și lasă covorul să se usuce.

De asemenea, mai trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu are inclusiv capacitatea de a îndepărta mirosurile din covoare. Probabil că ai observat că, de obicei, covoarele prind un miros specific, mai ales cele din bucătărie, chiar dacă sunt aspirate periodic. Pentru a scăpa de acestă problemă, tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu din abundență peste covor și să-l lași să acționeze peste noapte.

Urmăriți Impact.ro și pe