Cum poți să faci diferența între un ou proaspăt și un ou vechi. Trebuie doar să-l privești cu atenție

Badea Violeta 19.01.2022, 08:35
Cum poți să faci diferența între un ou proaspăt și un ou vechi. Trebuie doar să-l privești cu atenție

Ouăle sunt ideale pentru micul dejun atât al adulților, cât și al copiilor. Conform unor studii, aceste produse oferă energie suficientă pentru prima parte a zilei, însă înainte de a le consuma este important să te asiguri că sunt proaspete. Iată care este diferența între un ou proaspăt și un ou vechi. Este mai simplu decât credeai!

Cum recunoști un ou proaspăt și un ou vechi

Ouăle sunt alimente perisabile și este indicat să fie consumate înainte să expire, sau, cel mult, maximum două zile după această dată.

Conform specialiștilor, aceste produse sunt destul de dăunătoare organismului nostru dacă sunt consumate vechi sau stricate.

Din fericire, experții spun că putem verifica prospețimea acestor alimente, fără a ține cont de datele inscripționate pe ambalaje. Una dintre metode este aceea de a umplu un bol cu apă rece.

Precizăm că acesta trebuie să fie suficient de adânc încât oul să se scufunde complet, iar deasupra să mai rămână câțiva centimetri de apă.

Mai departe, vom așeza oul în bol și vom aștepta câteva momente. În cazul în care acesta plutește înseamnă că este vechit și nu îl mai putem consuma, notează știridinlume.ro.

În schimb, dacă oul se scufundă și rămâne pe fundul recipientului, înseamnă că acesta este proaspăt și poate fi consumat fără nicio grijă. Dacă rămâne în poziție verticală, acesta poate fi mâncat, dar în maximum o zi.

Cum verifici prospetimea oualor
Cum verifici prospetimea oualor

Alte metode prin care poți testa ouăle

O altă metodă prin care poți afla prospețimea ouălor este aceea de a le agita. Dacă în interior conținutul nu se mișcă dintr-o parte în alta, înseamnă că oul este proaspăt.

Pe de altă parte, dacă simți că gălbenușul se deplasează cu ușurință, înseamnă că în interiorul produsului a pătruns aer, iar acesta s-a stricat.

O altă metodă de a testa dacă un ou este proaspăt sau vechi este testul formei. Da, ai auzit bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să spargi un ou într-un vas oarecare.

Dacă conținutul nu se împrăștie, mai exact dacă gălbenușul rămâne întreg, înseamnă că oul este proaspăt și bun pentru consum. Dacă gălbenușul este amestecat cu albușul , atunci înseamnă că oul este vechi și nu este indicat să-l mănânci.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...