Cum poți să beneficiezi gratuit de consultații medicale fără să te mai deplasezi la spital. Gabriela Firea a făcut un anunț important

Diana Radu 18.03.2020, 12:44
Cum poți să beneficiezi gratuit de consultații medicale fără să te mai deplasezi la spital. Gabriela Firea a făcut un anunț important

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a făcut un anunț foarte important pe pagina sa de Facebook. Edilul a anunțat că se va lansa o platformă gratuită de consultații online cu spitalele, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să se deplaseze de la domiciliu.

Gabriela Firea: ”PMB lansează o platformă GRATUITĂ de consultații online”

Edilul Capitalei vine în sprijinul cetățenilor în lupta cu COVID-19 cu o soluție inedită și anume o platformă gratuită prin care pacienții poti fi consultați de medici fără a mai fi nevoie ca aceștia să se deplaseze la spital. Gabriela Firea a specificat că aplicația a fost deja testată  pentru Spitalul Clinic Colentina și umrază să fie lansată oficial astăzi, 17 martie, la ora 17:30.

gabriela firea, consultatii gratuite online
Gabriela Firea: ”PMB lansează o platformă GRATUITĂ de consultații online”

„Astfel, locuitorii Capitalei se pot adresa online specialiștilor, care îi vor evalua medical de la distanță și le vor răspunde la întrebări. Avantajul este faptul că prin această modalitate se asigură și un prim triaj al pacientului și, în funcție de chestionarul completat (prin intermediul căruia se pot transmite chiar și documente medicale), acesta va primi recomandările corespunzătoare. Prin urmare, se poate evita deplasarea la spital”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea a mai precizat că aplicația care-i va ajuta pe oameni să beneficieze de acasă de consultul unui medic, va fi implementată cât mai curând posibil și în celelalte spitale administrate de Primăria Capitale.

”Platforma este foarte ușor de folosit!”

Mai exact, potrivit informațiilor furnizate de Gabriela Firea, pacienții care doresc o consultație online trebuie să acceseze site-ul https://pacient.assmb.ro și să descrie pe scurt problemele de sănătate pe care le au, iar după caz să atașeze și documentele medicale, precum rezultatele analizelor, de exemplu. Următorul pas este selectarea specializării și a medicului, după care introducerea datelor personale de contact.

După efectuarea pașilor de mai sus, vei primi un răspuns de la medicul respectiv în maxim 12-24 de ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe