Cum poţi îndepărta petele de pe pereţi cu bicarbonat de sodiu. Trucul ăsta te scapă de orice urmă

Ana Ionescu 07.05.2021, 12:58
Cum poţi îndepărta petele de pe pereţi cu bicarbonat de sodiu. Trucul ăsta te scapă de orice urmă

Bicarbonatul de sodiu este adesea folosit de gospodine în bucătărie. Acest produs este însă foarte eficient şi pentru curăţarea diverselor suprafeţe din casă precum îndepărtarea petelor de pe pereţi.

Cum poţi scapa de petele de pe pereţi cu bicarbonat de sodiu

Dacă micuţii tăi sunt adevăraţi artişti şi şi-au etalat talentul pe pereţii locuinţei voastre, nu trebuie să intri în panică. Există un truc care te poate ajuta să îndepărtezi uşor şi rapid petele de pe pereţi cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, un produs ieftin, care face însă minuni.

Îndepărtarea urmelor de pe pereți cu bicarbonat de sodiu este foarte simplă. Înmoaie un burete în apă cu săpun, iar apoi adaugă bicarbonat de sodiu în amestec. Curăţă uşor cu buretele petele de pe pereţi, iar urmele vor dispărea rapid, fără ca vopseaua să fie afectată. Cu acest amestec poti fi eliminate şi cele mai dificile pete, precum cele de pix sau cariocă.

Cum poti indeparta petele de pe pereti cu bicarbonat de sodiu
Cum poti indeparta petele de pe pereti cu bicarbonat de sodiu

Oţetul elimină petele de grăsime şi fum de pe pereţii din bucătărie

Grăsimea uscată, fumul de ţigară, uleiul sărit din tigaie pe pereţii din bucătărie sunt coşmarul oricărei gospodine. Deşi par niste pete greu de îndepărtat, nu este cazul să te apuci de zugrăvit. Ai la îndemână un alt produs-minune: oţetul.

Cu ajutorul lui poţi scăpa uşor de petele de grăsime de pe pereţii din bucătărie fără să afectezi vopseaua lavabilă sau intensitatea culorii. Soluţia se prepară din de 50% oţet alimentar alb şi 50% apă caldă. Cu un burete îmbibat în acest amestec freacă pereţii şi tamponează imediat cu o cârpă uscată, pentru a nu lăsa urme inestetice.

Alte metode de curăţare a petelor de pe pereţi

În cazul în care copiii tăi sunt foarte mari artişti şi au obiceiul să deseneze cu carioca pe pereţi, nu trebuie să le înfrângi creativitatea. Ai la îndeamână uleiul pentru bebeluși. Spală înainte pereţii cu apă şi cu săpun, apoi foloseşte puţin ulei pentru bebeluşi pentru a îndepărta total urmele de carioci.

Dacă pe pereţi există urme de ceară, încălzește zonele cu un uscător de păr, apoi freacă-le cu puțină pastă de dinți. Şterge la final cu o lavetă uscată. Radierele sunt şi ele foarte utile şi eficiente pentru îndepărtarea petelor de pe pereţi.

Praful de copt este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai eficienţi pentru curăţarea petelor de pe pereţi. Trebuie să faci o pastă din apă şi praf de copt şi să cureţi cu o cârpă uscate urmele.

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe