Cum poţi detecta metalele cu telefonul mobil. Sigur nu ştiai despre acest truc genial

Nicu Stan 25.01.2022, 19:33
Cum poţi detecta metalele cu telefonul mobil. Sigur nu ştiai despre acest truc genial

Cum poţi detecta metalele cu telefonul mobil. Sigur nu ştiai despre acest truc genial. Telefonul mobil, în afara faptului că te face să fii în permanentă  legătură cu cunoscuții sau te poate ajuta să îți pierzi timpul atunci când nu ai ce face, acesta mai are o proprietate pe care foarte puțini o cunosc. Se poate transforma într-un adevărat detector de metale.

Cum îți transformi mobilul într-un aparat de detactat metale. Ce trebuie să faci

Printre multiplele aplicații disponibile pentru telefoanele mobile se regăsește una care este foarte puțin cunoscută de utilizatori. Telefonul, cu ajutorul unei aplicații, poate deveni un real detector de metale.

Astfel, pentru cei care au pierdut un inel sau cercei de aur și nu le poți găsi, telefonul mobil poate deveni un instrument mai mult decât util.

Telefonul mobil te poate ajuta sa-ti gasesti bijuteriile pierdute
Telefonul mobil te poate ajuta sa-ti gasesti bijuteriile pierdute

Cum se numește aplicația de detectat metale

În cazul Android, există o aplicație ce permite această opțiune și se numește „Metal Detector”. Aplicația este gratuită și folosește senzorul magnetic al telefonului. De asemenea, în Apple App Store există și o opțiune pentru iPhone care se numește în același fel.

Utilizarea aplicației este foarte simplă. Se deschide aplicația și se mută telefonul mobil în zona în care căutați obiectul metalic. Alarma telefonului va porni când sunteți în apropierea obiectului pierdut.

Pe ce telefoane funcționează aplicația

Aplicația funcționează, însă nu pe toate telefoanele mobile. Pentru ca detectorul de metale să poată fi folosit întradevăr, telefonul trebuie să aibă în dotare magnetometru sau busolă. Dacă nu le are, aplicațiile de detectare a metalelor nu sunt de nici un folos, chiar dacă pot fi instalate pe dispozitiv.

Un magnetometru sau busolă este capabil să detecteze variații ale câmpului magnetic de lângă telefonul mobil. În acest fel, orice material cu proprietăți metalice și magnetice poate fi detectat de aparatul dumneavoastră mobil. Dacă este un metal care nu este capabil să genereze fluctuații în câmpul magnetic, acesta nu va putea fi detectat de către telefon.

Telefonul detectează fluctuațiile din câmpul magnetic

Cu alte cuvinte, funcția aplicațiilor de detectare a metalului este de a arăta și reflecta fluctuațiile din câmpul magnetic care pot fi generate de un metal sau de orice alt material metalic care poate modifica câmpul magnetic.

În baza acestora, aplicația servește, mai mult decât orice, pentru a confirma dacă un obiect este metalic și are proprietăți magnetice care poate modifica câmpul. În afară de asta, nu funcționează pentru a detecta metalele pe distanțe mari, întrucât magnetometrul sau busola mobilului nu are putere mare.

Urmăriți Impact.ro și pe