Cum poți accesa cele 20.000 de vouchere din programul Rabla. Ghid complet pentru o mașină nouă

Stefan Daniel 19.08.2019, 10:42
Cum poți accesa cele 20.000 de vouchere din programul Rabla. Ghid complet pentru o mașină nouă

A început, din nou, programul Rabla, a doua sesiune din acest an, după ce Guvernul a suplimentat fondul pentru cel mai de succes program realizat până acum în România de către stat. Guvernele din ultimii 30 de ani nu prea se pot lăuda cu multe astfel de reușite, dar acest program a fost eficient la nivelul banilor care au fost alocați. Îți voi spune în rândurile următoare cum poți accesa cele 20.000 de vouchere pentru o mașină nouă.

Cum poți accesa cele 20.000 de vouchere de la Rabla

Cum poți accesa cele 20.000 de vouchere din programul Rabla. Ghid complet pentru o mașină nouă
Trebuie să dai la schimb mașina veche, dacă vrei automobil nou prin programul Rabla

Orice român, persoană fizică sau juridică, ce are intenția de a-și schimba mașina veche cu una nouă, poate accesa programul Rabla Clasic sau Rabla Plus, dar trebuie să o caseze pe cea veche. Scopul acestor programe este în concordanță cu cerințele Uniunii Europene de înnoire a parcului auto din România.

Tot ce trebuie să faci, ca să pui mâna pe subvenția de la stat pentru un autoturism nou este să te înscrii în program și/sau să mergi la producătorii auto validaţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

Aplicație web pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2019, destinată producătorilor auto validați

Menționez, însă, că la momentul la care este publicat acest articol, aplicația online pentru înscriere este indisponibilă, din cauza numărului prea mare de accesări.

De teamă că nu prind un voucher, românii au dat buzna toți odată pe site și l-au blocat încă din primele 15 minute de la ora la care s-a dat startul, adică de la ora 10:00, 19 august.

Rabla Clasic: câte vouchere au fost puse la bătaie pentru românii care vor mașină nouă la preț redus

Cum poți accesa cele 20.000 de vouchere din programul Rabla. Ghid complet pentru o mașină nouă
Prima de casare n-o să te impresioneze, dar e utilă

„Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Rabla Clasic). Programul „Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăşi numărul primelor de casare acordate până acum de Administraţia Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an”, anunță Ministerul Mediului.

Rabla: cât costă prima de casare și ce mașini poți să-ți iei la preț redus

Prima de casare costă 6.500 de lei și primești câte una pentru fiecare automobil vechi pe care vrei să-l casezi.

Cu Rabla Clasic nu poți lua decât o mașină nouă, care respectă actualele standarde de poluare. Asta înseamnă autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Urmăriți Impact.ro și pe