Cum pot obţine aceşti români cinci zile libere în plus. Condiţia pusă de autorităţi

Stan Filon 07.03.2022, 17:13
Cum pot obţine aceşti români cinci zile libere în plus. Condiţia pusă de autorităţi

Parlamentarii români pot da o mână de ajutor în criza refugiaților ucraineni, mai ales că pot fi plătiți în continuare în timp ce oferă sprijin copiilor și femeilor care și-au părăsit casele și agoniseala de-o viață pentru a fugi din fața războiului. Liberala Alina Gorghiu a venit cu o propunere în plină criză generată de războiul din Ucraina care „va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției Senatul României”, după cum chiar ea menționează.

Cinci zile libere pentru parlamentarii care se implică în criza refugiaților ucraineni

Așadar, liberala Alina Gorghiu s-a gândit la un plan care să lucreze pe mai multe direcții. Astfel, aceasta a venit cu o inițiativă care va crește popularitatea Senatului și îi va ajuta cumva și pe refugiații ucraineni, care au venit în număr mare în țara noastră. Și în tot acest timp, parlamentarii pot fi plătiți ca și cum ar fi la Parlament. Mai exact, angajații Senatului care vor face activități de voluntariat vor putea beneficia de maxim cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina. Aceste zile vor fi însă plătite de statul român.

„Senatul României să vină în sprijinul autorităților, în această perioadă de criză umanitară, prin oferirea de zile libere angajaților care doresc să se implice în activitățile de voluntariat dedicate asistenței și preluării refugiaților. Angajații Senatului care vor desfășura activități de voluntariat vor putea beneficia de maxim cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina”, se arată în memorandumul intern.

Cinci zile libere pentru parlamentarii care se implica in criza refugiatilor ucraineni
Cinci zile libere pentru parlamentarii care se implica in criza refugiatilor ucraineni

Parlamentarii români vor fi plătiți în timp ce fac voluntariat

Dar ce trebuie să facă parlamentarii care vor să ajute refugiații ucraineni, dar vor să fie și plătăți în acest timp de statul român? Ei bine, aceștia trebuie să facă dovada în scris că au avut activitate de voluntariat.

„Senatul României prin Secretariatul General va lua legătura cu autoritățile competente, Prefectura, Primăriile de sector, pentru a obține informații legate despre centrele de primire a refugiaților de pe teritoriul Municipiului București și a primi datele de contact ale coordonatorilor. Toate aceste informații vor fi furnizate tuturor angajaților Senatului României, printr-o campanie internă de informare, prin intermediul căreia se va face un apel la solidaritate și implicare în vederea colaborării în această acțiune umanitară.

Prezenta propunere va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției Senatul României, demersul reprezentând dovada solidarității, unității și implicării la toate nivelurile. Implementarea acestei măsuri, va marca o premieră în activitatea instituției și va contribui, la nivel extern, la poziționarea instituției ca o instituție deschisă, ce este mereu aproape de oameni și care răspunde rapid în situații de criză. De asemenea, la nivel intern măsura va transmite și sublinia în cultura organizațională valori precum implicare civică, solidaritate, generozitate și unitate”, se arată în memorandumul intern propus de Alina Gorghiu.

În ultimele 12 zile, în România au intrat în total 261.445 de refugiați ucraineni şi au ieşit 192.312, potrivit Poliției de Frontieră. Așadar aproape 70 de mii de refugiați ucraineni au ales să rămână momentan în România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...