Cum poate pierde Bucureștiul meciurile de la EURO 2020. Scenariul pus la cale de UEFA

Marian Cărăvan 03.11.2020, 10:37
Cum poate pierde Bucureștiul meciurile de la EURO 2020. Scenariul pus la cale de UEFA

Capitala României se află pe lista celor 12 orașe care au primit găzduirea de meciuri la Campionatul European de Fotbal 2020. Situația s-ar putea schimba radical, dacă UEFA va pune în aplicare noul plan.

Ce se întâmplă cu EURO 2020. Cum poate rămâne Bucureștiul în afara competiției

Din cauza pandemiei de coronavirus, EURO 2020 a fost amânat deja cu un an, urmând să aibă loc în 2021, între 11 iunie și 11 iulie. Dar cum pandemia nu ne dă pace, iar numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere alarmantă, oficialii UEFA se gândesc la un plan de rezervă. Asta pentru ca întrecerea să aibă totuși loc. Tot mai multe țări de pe continent iau măsuri severe pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Cum EURO 2020 este prevăzut a se disputa în 12 orașe din întreaga Europă, în condițiile actuale ar fi imposibil ca 24 de echipe naționale să poată călători dintr-o zonă în alta a continentului, fără riscuri mari.

Astfel, UEFA ar putea decide organizarea EURO 2020 într-o singură țară, informează cotidianul Le Parisien. Este vorba despre Rusia, chiar dacă acum țara se confrntă cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Forul european e pe punctul de a renunța la unul dintre orașele gazdă, și anume Baku, capitala Azerbaidjanului, țară aflată în conflict armat cu Armenia.

Dacă UEFA va merge pe varianta organizării turneului final într-o singură țară, atunci Bucureștiul va pierde evenimentul pentru care s-a pregătit intens. Până la o decizie finală, Arena Națională va găzdui meciuri de la EURO 2020, iar stadioanele Rapid Arena, Steaua și Arcul de Triumf vor fi folosite pentru antrenament.

Stadioanele din Bucuresti construite pentru EURO 2020
Stadioanele din Bucuresti construite pentru EURO 2020

Orașele care găzduiesc meciurile de la EURO 2020

Până la o decizie UEFA în privința gazdei EURO 2020, meciurile din faza grupelor sunt programate în următoarele orașe:

Grupa A: Roma şi Baku
Grupa B: Sankt Petersburg şi Copenhaga
Grupa C: Amsterdam şi Bucureşti
Grupa D: Londra şi Glasgow
Grupa E: Bilbao şi Dublin
Grupa F: Munchen şi Budapesta

Ucraina, Austria și Georgia sau Macedonia de Nord vor evolua pe Arena Națională. România nu s-a calificat la EURO 2020, după ce a pierdut barajul cu Islanda.

În total, patru meciuri sunt programate să se desfășoare pe Arena Națională din București. Dintre acestea, trei sunt din faza grupelor, iar unul din optimile de finală.

 

Urmăriți Impact.ro și pe