Cum plăteşti mai puţin la curent electric. Un român a găsit trucul pentru a “păcăli” contorul. Video

Ana Anitoiu 24.10.2021, 11:38
Cum plăteşti mai puţin la curent electric. Un român a găsit trucul pentru a “păcăli” contorul. Video

Un român a demonstrat cum poți să ”păcălești” contorul ”în mod legal” astfel încât să plătești mai puțin curent, fără să fie nevoie să reduci timpul de utilizare al unor electrocasnice din casă, în contextul scumpirii energiei electrice, a căldurii și a apei calde.

Ce poți face ca să plătești mai puțin curent electric

Bărbatul s-a filmat explicând ce metodă te scapă de facturi prea mari la energie electrică. El a instalat în locuința lui un sistem fotovoltaic prin care își reduce sumele de plată pentru curentul de la rețea folosind energie ce provine de la soare.

”Avem un televizor și un bec care împreună consumă undeva pe la 350 de Wați. Contorul electric funcționează perfect și acum contorizează cât curent consumăm de la rețeaua națională.

În afară de asta noi avem instalat în casă un sistem revosolar residence compus din acest inverter și câteva panouri solare puse pe acoperișuș casei. Dacă conectez sistemul la mica noastră rețea, contorul pornește în sens invers. Asta înseamnă că practic consumăm curentul electric de la soare și astfel nu mai plătim pentru stat. E foarte simplu. Dacă scot sistemul, contorul pornește din nou.

Sistemul acesta poate fi instalat foarte ușor și de către dumneavoastră. Este legal și din momentul în care ați conectat printr-un ștecher simplu nu mai plătiți la stat. În ultimul an prețurile instalațiilor a scăzut cu până la 70%, ceea ce le face accesibile și pentru dumneavoastră”, a explicat bărbatul în clipul pe care l-a publicat pe internet.

Prin metoda prezentată de acest român, pot fi reduse atât facturile la curentul electric, cât și la cele la apă cadă și căldură, pentru cele din urmă putându-se folosi, de exemplu, boilere și calorifere electrice.

Alte soluții simple ce te pot scăpa de facturile uriașe la curent

Există și alte soluții simple ce te pot scăpa de facturile colosale la curent. Una dintre acestea se numește ”metoda consumatorului unic”. Aplicând-o, poți afla dacă motivul pentru care plătești prea mult la energie electrică este un contor ce nu înregistrează corect consumul.

Înainte de toate, trebuie să alegi un singur echipament electric din casă, dar unul cu un consum constant, cum ar fi un aparat de aer condiționat sau un radiator electric. După aceea, trebuie să lași în priză doar acel consumator și să notezi indexul afișat de contor.

După ce trece o oră, trebuie să verifici indexul. Un echipament electric cu o putere de 1.000 de Wați ar trebui să consume această cantitate de energie în 60 de minute. Prin urmare, verificarea este ușoară. Dacă scăzând vechiul index din noul index diferența este mai mare decât ar trebui, înseamnă că este vorba despre un contor ce nu funcționează corect. Vezi AICI mai multe metode prin care poți afla dacă se înregistrează corect consumul de curent electric!