Cum păstrezi ouăle proaspete mai multe luni. Metoda genială la care nu te-ai fi gândit până acum

Anca Manolica 30.09.2022, 14:07
Cum păstrezi ouăle proaspete mai multe luni. Metoda genială la care nu te-ai fi gândit până acum

Ouăle sunt un aliment excepțional și cea mai ieftină sursă de vitamine de pe piață, dar care se pot strica ușor dacă nu sunt depozitate corect. Prin urmare, dacă vrei să le păstrezi proaspete un timp mai îndelungat, este important să știi cum să faci acest lucru cum trebuie. Iată, așadar, o metodă simplă prin care ele se vor menține proaspete până la șase luni.

Cum păstrezi ouăle proaspete mai multe luni

Ouăle sunt considerate unele dintre cele mai nutritive produse perisabile de pe piață. Prin urmare, acestea trebuie păstrate întotdeauna în frigider pentru a le menține proaspete. Ouăle pot rezista foarte mult timp dacă sunt depozitate corect, așa că aruncarea lor după ce au ajuns la data de expirare nu poate fi o idee bună.

Atunci când depozitate corect, ouăle pot rezista chiar și câteva săptămâni în frigider. Dar mai mult vor ține dacă sunt păstrate în congelator. În general, acest produs pot rezista aproximativ cinci săptămâni de la data ambalării în frigider și chiar 12 luni în congelator. Descoperă, în rândurile de mai jos, cum trebuie să le ții la congelator.

Ouăle pot rezista mai mult timp dacă sunt ținute la congelator
Ouăle pot rezista mai mult timp dacă sunt ținute la congelator

Metoda genială la care nu te-ai fi gândit până acum

Ştim cu toţii că alimentele congelate pot fi consumate în siguranţă chiar şi după câteva luni. Pe lângă carne sau legume, şi ouăle se pot păstra foarte bine la congelator. Ele pot consumate chiar şi după şase luni, fără ca sănătatea să fie pusă în pericol. Așadar, cea mai ușoară metodă de conservare a ouălor este congelarea lor.

Pentru asta îți vom exemplifica un truc util, care sigur îți va fi de mare ajutor. Așadar, pentru început, ouăle trebuie fierte. Nu este indicat să fie băgate la congelator crude, pentru că îşi vor mări volumul şi se vor sparge. Albușurile vor îngheța destul de bine, dar gălbenușurile vor deveni groase și lipicioase.

De asemenea, un alt truc arată cum să congelezi gălbenuşurile crude. Ele trebuie puse într-un recipient, înțepate puţin, după care se adaugă  un vârf de linguriţă de sare sau o linguriță de zahăr. În acest fel se evită coagularea și vor putea fi păstrate chiar și trei luni.

Atunci când vrei să decongelezi ouăle fierte sau gălbenuşurile crude nu trebuie decât să le scoți cu o seară înainte de a fi consumate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...