Cum păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Este cel mai bun truc

Ionuț Vieru 01.04.2023, 17:35
Cum păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Este cel mai bun truc

Căpșunele sunt o adevărată delicatesă într-o zi călduroasă de vară. Desigur, ele pot fi obținute pe tot parcursul anului, însă nimic nu se compară cu aroma acestor fructe în sezonul lor de vârf. Aflați în rândurile următoare cum puteți păstra căpșunile proaspete mai mult timp.

Cel mai bun loc pentru depozitarea căpșunilor

Dacă nu sunt păstrate într-un loc răcoros și ferit de soare, căpșunile se pot strica în doar câteva zile. Cu excepția cazului în care intenționați să le consumați imediat după ce le-ați cumpărat, cel mai bine este să le păstrați în frigider pentru a fi proaspete cât mai mult timp.

Dacă nu sunt puse în frigider, în general, fructele de pădure vor rezista doar câteva zile, în cel mai bun caz. Odată ce au fost depozitate în frigider, vă puteți bucura de căpșuni sau alte fructe de pădure chiar și după o săptămână.

De asemenea, este bine de știut că, în cazul în care feliați căpșunile înainte de a le pune în frigider, este posibil ca acestea să reziste mai puțin. Căpșunile întregi vor rezista mereu mai mult față de cele tăiate.

Citește și: Cele mai sănătoase fructe. Pe unele le consumăm foarte rar, din păcate

Un alt lucru important pe care trebuie să-l faceți înainte de a pune căpșunile în frigider este aruncarea oricărei boabe mucegăite, deoarece sigur nu doriți ca o căpșună mucegăită să le strice pe restul.

Secretul pentru a păstra căpșunile proaspete mai mul timp
Secretul pentru a păstra căpșunile proaspete mai mul timp

Cum păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp?

Pentru a păstra căpșunile proaspete mai mult timp, este indicat să le spălați înainte de a le consuma, iar pe cele pe care nu le consumați să le lăsați nespălate. Spălarea căpșunilor expune boabele la umiditate, iar umezeala duce la mucegai. Prin urmare, dacă nu aveți de gând să le consumați, este mai bine să nu le spălați.

Multă lume se întreabă, de asemenea, dacă ar trebui depozitate căpșunile într-un recipient ermetic. Ei bine, depinde, deoarece căpșunile puse într-un recipient ermetic s-ar putea strica mai repede, din cauza umezelii prinse.

În schimb, cea bună modalitate de a păstra o grămadă de fructe de pădure întregi este să le așezi, într-un singur strat, dacă este posibil, într-un recipient deschis căptușit cu prosoape de hârtie.

Citește și: Ce să pui în apa în care speli căpşunile. Aşa vor fi şi mai gustoase

Cu toate acestea, căpșunile tăiate felii sau sunt diferite. Odată ce au fost tăiate, acestea trebuie păstrate într-un recipient ermetic, pentru a împiedica uscarea pulpei și apariția bacteriilor.

Urmăriți Impact.ro și pe