Cum obții un avocado copt în doar 10 minute. Trucul te ajută să îl consumi pe loc

Stan Filon 26.06.2022, 15:47
Cum obții un avocado copt în doar 10 minute. Trucul te ajută să îl consumi pe loc

Avocado este un fruct care poate fi consumat ca atare, dar poate fi folosit foarte bine și în foarte multe preparate culinare, iar românii încep să prindă și ei gustul acestui fruct exotic. Fructul este bun atunci când este copt, însă nu mulți se pricep să cumpere avocado copt, iar odată ajunși acasă se trezesc că au tăiat un fruct necopt care nu are un gust tocmai bun. Impact.ro te învață un truc prin care poți coace avocado în doar câteva minute.

Cum obții un avocado copt în doar 10 minute

Așa cum spuneam, avocado a început să fie din ce în ce mai folosit in România. Fie că este consumat ca atare, fie că este pus în salată sau chiar este folosit ca mască de față, avocado are de toate și este bun pentru sănătate. Dar problema este că cele mai multe fructe scoase la vânzare în România sunt necoapte, deoarece vin de la mii și mii de kilometri și este cules înainte de a se coace, pentru a rezista cât mai mult timp pe drum, dar și la vânzare.

Așadar, în primul rând trebuie să vă explicăm cum recunoașteți un avocado copt, pentru a nu avea surpriza că desfaceți fructul înainte de coacere, când acesta are un gust neplăcut, chiar amar.

Cum obtii un avocado copt in doar 10 minute. Trucul te ajuta sa il consumi pe loc
Cum obtii un avocado copt in doar 10 minute. Trucul te ajuta sa il consumi pe loc

Cum recunoști fructul copt

Deși sunt greu de evaluat, există un truc care îți va spune ce trebuie să știi. Tot ce trebuie să faci este să rupi codița. Dacă zona este închisă la culoare, atunci avocado nu este prea copt și va avea un gust prost. Dacă zona este verde, avocado este perfect!

Chiar și dacă veți constata că fructul de avocado este necopt, nu vă neliniștiți. Avocado se poate coace în câteva minute. Tot ce trebuie să faceți este să înveliți fructul în staniol și să-l introduceți în cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de zece minute. Un avocado mic va fi moale în doar 10 minute. Dacă este mai mare, poate dura mai mult, chiar și până la patruzeci de minute. Pentru a fi consumat, fructul trebuie să se răcească, apoi îl puteți folosi cum doriți.

Acest fruct, utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...