Cum l-a salvat Gabriela Duțescu pe Tudor Chirilă. Artistul a povestit totul după moartea profesoarei de la Vocea României

Andra Daoud 28.07.2022, 14:11
Cum l-a salvat Gabriela Duțescu pe Tudor Chirilă. Artistul a povestit totul după moartea profesoarei de la Vocea României

Moartea Gabrielei Duțescu, medic foniatru și profesionist care a ajutat numeroși artiști de-a lungul timpului, a căzut ca un trăznet asupra lumii muzicale de la noi. Printre cei care au cunoscut-o și apreciat-o se numără și Tudor Chirilă, pe care l-a ajutat să își salveze vocea de fiecare dată când a avut probleme. Regretata Gabriela Duțescu este responsabilă pentru mare parte din succesul pe care Chirilă l-a avut pe plan muzical, dar și în teatru.

Gabriela Duțescu i-a salvat vocea lui Tudor Chirilă

Regretata Gabriela Duțescu a fost ca un înger păzitor pentru mulți artiști din România. Terapeutul vocal s-a stins din viață miercuri, iar cei cărora le-a schimbat viața au ținut să îi transmită public un ultim mesaj. Printre ei se numără și Tudor Chirilă, pentru care medicul foniatru a fost ca o a doua mamă.

Gabriela Duțescu l-a ajutat pe Chirilă să scape de multe ori de nodulii de pe corzile vocale, dar și să își folosească glasul pe scena de la teatru. Artistul i-a dedicat un articol amplu, pe blogul lui, unde a povestit cum i-a schimbat viața întâlnirea cu doamna Duțescu.

„Eram mic, au fost primii mei noduli pe corzi. Mereu am avut probleme cu vocea. Și ea a fost acolo cu puterea ei fantastică de a-mi da încredere. La început o enervam. – Ce tot întrebi de ce?, zicea. Că așa vreau eu, de aia. Apoi a început să-mi explice. Eram prea mic ca să înțeleg câtă nevoie am să înțeleg.

Aveam 22 de ani când am început totul: muzica și teatru. Au fost timpi morți, am dispărut din viața ei, însoțit, aproape marcat om la om de aroganța tinereții, de siguranța că nimic nu ți se poate întâmpla dacă ai succes. (…)

A trebuit să cresc ca să înțeleg importanța ei în viața mea. Viața mea era în muzică și în teatru și aveam mereu nevoie de voce. Am început s-o frecventez mai des pe doamna Duțescu. Am devenit de-al casei, iar ea parte din familia mea. Și, cu toate astea, când vocea mergea bine-bine, uitam de doamna Duțescu. Așa cum uităm de oricine. Că uităm, când noi suntem bine. Când vrem un prezent egoist.

Doar că acolo, în fața pianului, eram în siguranță, printre sudalmele ei simpatice și îmbrățișările Lindei care se urca peste mine pe canapea sub privirile aprobatoare ale doamnei Duțescu care păreau să rostogolească convingerea că oamenii sunt mai buni decât animalele.”, a scris Tudor Chirilă pe blog.

Cum l-a salvat Gabriela Dutescu pe Tudor Chirila. Artistul a povestit totul dupa moartea profesoarei de la Vocea Romaniei 1
Gabriela Dutescu s-a stins din viata

Cine a fost Gabriela Duțescu

Gabriela Duțescu a fost medic foniatru la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă”. A lucrat și la Pro TV, la Vocea României, unde a avut grijă de glasul concurenților din emisiune.

Mulți dintre artiștii români consacrați i-au trecut prin mână și numeroase voci inconfundabile au fost șlefuite de Gabriela Duțescu. Pe lângă Tudor Chirilă, și Paula Seling a considerat-o ca o mamă, după cum se poate vedea în mesajul pe care l-a publicat după moartea sa.

„Ziua de azi vine cu o veste îngrozitoare… profesoara mea, cea care mi-a fost ca o mamă, care mi-a dat vocea pe care o am, s-a stins din viaţă. Nu am cum să vă spun cât de supărată sunt că a plecat, mai ales că aş fi vrut să o sun mai des, să îi spun cât o iubesc şi cât înseamnă pentru mine. Aş fi vrut să las problemele mele şi doar să o strâng în braţe, să îi spun că o iubesc…

Nu am făcut-o în ultimele săptămâni… dacă aş fi ştiut, aş fi dat orice doar să stau la un ceai cu ea… acum nu se mai poate. Sper să mă ierte… Lucrurile nefăcute la timp nu se întorc niciodată. Doamna Duţescu, vă iubesc cu tot sufletul meu. Şi dacă mă simţiţi, poate vedeţi cât de rău îmi pare… Rămâneţi în inima mea mereu. Vă iubesc cu tot ce sunt. Odihnă veşnică şi drum lin printre stele!”, a scris Paula Seling pe Facebook.

 

Urmăriți Impact.ro și pe