EXCLUSIV

Cum l-a convins soția norvegiancă pe Ovi să se mute definitiv în România: „A fost un pic impulsivă decizia”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 19.12.2022, 20:11

Artistul Ovi, care alături de Paula Seling a reușit să claseze România pe locul 3, la Eurovision, va păstra de sărbători și tradițiile din țările nordice, dat fiind faptul că el a trăit o bună perioadă de timp în Norvegia, unde s-a și căsătorit. Astfel, Ovi va avea pe masa de Crăciun și pulpă de miel, nu doar tradiționalele sarmale românești, potrivit mărturisirilor făcute de el, în exclusivitate pentru Impact.ro.

„Obligatoriu, de Sărbători, se va mânca și românește și cu specific nordic”

Ovidiu Cernăuțeanu sau Ovi, pe numele său de scenă, artistul care alături de Paula Seling a clasat România pe locul 3, la Eurovision, a trăit o bună perioadă de timp în Norvegia. El s-a întors în România la propunerea soției, iar de atunci a rămas să-și continue cariera în țara lui natală.

Cum partenera de viață este de origine nordică, cei doi obișnuiesc ca de sărbători să păstreze ambele tradiții, motiv pentru care, pe masa de Crăciun, vor avea și pulpă de miel, potrivit mărturisirilor făcute de Ovi în exclusivitate pentru impact.ro:

„De Sărbători, rămânem în România, sunt evenimente confirmate aici. Asta e meseria noastră, să facem publicul să se bucure de muzică. Noi, de obicei, artiștii, plecăm prin ianuarie.

Mie și soției mele ne plac ambele produsele tradiționale, și cele românești au autenticitatea lor și ne bucurăm de ele. Eu, dacă am timp, chiar și gătesc. Gătitul mă relaxează. Iar din zona nordică, din partea soției, s-au adus diverse tradiții în familia noastră, de obicei cele culinare.

De exemplu, se prepară o pulpă de miel ținută la maturat, la sare, rehidratată înainte de a fi consumată. E un proces mai amplu, dar pentru ei e apogeul serii de Crăciun. Obligatoriu, de Sărbători, se va mânca și românește și cu specific nordic.

Chiar am ținut să păstrăm ambele tradiții. Și, vreau să vă spun, că chiar dacă pe partea culinară tradițiile nordice se regăsesc la noi, soția a învățat să facă nișe sarmale senzaționale”, ne-a spus acesta.

Cum l-a convins soția norvegiancă pe Ovi să se mute definitiv în România
Cum l-a convins soția norvegiancă pe Ovi să se mute definitiv în România

S-a întors în România la propunerea soției

Ovi s-a întors în România la propunerea soției din Norvegia, după ce el a trăit mulți ani în țara natală a acesteia:

„A fost un pic impulsivă toată decizia. Pe fondul primului succes din 2010, când am reușit alături de Paula Seling să urcăm pe locul 3, pe podium, eram foarte mult în România și soția, care este din Norvegia, mi-a sugerat cum ar fi să încercăm o ședere în România.

Dacă ne place, mai stăm, dacă nu, ne întoarcem. Și iată-ne, după 11 ani, tot aici. E clar că ne priește, pentru că altfel nici nu am fi făcut acest pas mare. Copiii, practic, s-au bucurat de jumătatea lor de a fi români, de părinții mei, care au fost mult mai apropiați de ei.

România are foarte multe lucruri bune și frumoase. Pentru noi, mutarea în România a fost de bun augur”, ni s-a mai confesat el, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe