Cum îți poți lua temperatura cu telefonul. S-a găsit deja o modalitate

Luiza Moldovan 03.06.2020, 17:41

Orice tip de criză naște soluții. Spiriul inventiv al ființei umane este, practic, de neoprit, iar astăzi, mai mult ca oricând, tehnologia se adaptează urgent la nevoile societății. Așa s-au născut marile invenții ale umanității. Dar și micile invenții.

A fost lansat telefonul care măsoară temperatura

Au fost necesare doar două luni de zile și un virus ca să dea peste cap toată lumea. Pandemia de Covid a scos la suprafață necesitatea unor tehnologii de care, acum doar două luni de zile, umanitatea nu avea nevoie. Acum, măsurarea temperaturii a devenit o rutină zilnică. Gigantul Huawei a gândit un telefon care să măsoare temperatura corpului și a suprafețelor de la câțiva centimetri distanță. Telefonul Honor Play 4 are un senzor cu infraroșii pe spate, care măsoară temperatura.

Honor Play 4 e un smartphone nu prea sofisticat, produs de brandul secundar al Huawei și a fost lansat astăzi. El vine cu o aplicație preinstalată de măsurare a temperaturii. Această calitate a telefonului a fost deja prezentată online. Nu se știe cât de precisă este scanarea.

Telefonul care măsoară temperatura a fost lansat astăzi
Telefonul care măsoară temperatura a fost lansat astăzi

O soluție mai ieftină decât termometrele cu infraroșii

Contactul cu pielea nu e necesar. Telefonul ar putea fi o soluție mai ieftină pentru magazinele care scanează temperatura corpului față de mult mai costisitoarele termometre IR profesionale. Ce oferă în plus telefonul față de un termometru profesional este accesul la statistici în timp real, cum ar fi, de exemplu, fluxul de oameni prin numărarea măsurătorilor și transmiterea datelor prin internet.

Cum nu puțini sunt cei care văd teorii ale conspirației peste tot, probabil că nici acest telefon n-o să scape. Așa cum nu puțini sunt cei care cred că li se implantează cipuri în cap prin măsurarea temperaturii, nu puțini or să fie și cei care cred că telefonul poate programa wireless acel cip, astfel încât omul să nu mai aibă control asupra sa. Honor Play a fost lansat astăzi în China. La noi, telefoanele Honor nu mai vin pe căi oficiale, așa că n-o să-l putem vedea în magazine.

Urmăriți Impact.ro și pe