Cum îți încălzești locuința cu doar 50 de lei. Metoda a devenit celebră

Ana Anitoiu 24.09.2022, 17:29
Cum îți încălzești locuința cu doar 50 de lei. Metoda a devenit celebră

O metodă de încălzire a locuinței cu doar 50 de lei a devenit celebră pe rețelele sociale, în contextul în care numeroși români se gândesc cu îngrijorare la aproprierea iernii și la sumele de bani pe care vor fi nevoiți să le cheltuie pentru căldură.

Cum îți poți încălzi locuința cu 50 de lei

Unele persoane se gândesc să își cumpere radiatoare, aeroterme ori calorifere electrice, dar nici prețurile energiei electrice nu sunt încurajatoare. În acest context, a fost publicat pe rețeaua socială TikTok un clip video în care este prezentată o metodă de încălzire a locuinței, printr-o investiție totală de doar 50 de lei.

Cei care au testat această metodă de încălzire a locuinței susțin că se poate ajunge în acest fel chiar și până la o temperatură de 22 de grade Celsius. Este nevoie doar de câteva ghivece din teracotă și lumânări.

Prețul unui ghiveci din teracotă este situat între 5 și 20 lei, în funcție de dimensiunea acestuia. Lumânările folosite trebuie să fie rotunde și mici, iar prețul acestora este cuprins între 10 și 25 de lei, pentru un set de 50 de bucăți.

@bloemenrobberechts Spoiler allert: it really works!! #diy #energie #lifehack ♬ Coffee for You Head – Vinyll

Cum se construiește sistemul ieftin de încălzire

Pentru această metodă de încălzire este nevoie de o tavă de cuptor sau de farfuria ghiveciului, două cărămizi sau pietre sau două vase mici rezistente la căldură, două ghivece din teracotă sau doar unul, și lumânări.

În cazul în care ghiveciul este prevăzut cu o gaură, aceasta trebuie să fie acoperită pentru a reține căldura cât mai mult în interior. Persoanele care aleg să pună două ghivece în loc de unul trebuie să aibă grijă să acopere ambele găuri.

Sistemul de încălzire cu ghivece din teracotă se construiește simplu. Se pun patru lumânări pe o suprafață neinflamabilă, ideal pe tava de gătit. Apoi, se aprind și se așază cele două suporturi în jurul lor – cum ar fi cărămizi sau vase mici rezistente la căldură.

După aceea, peste cele două puncte de sprijin, se pun ghiveciul sau ghivecele din teracotă cu gura în jos, unul peste altul. Se acoperă găurile, ca să nu iasă căldura. După ce lumânările ard câteva minute, teracota se încălzește, disipând în jur căldura.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...