Cum își pot cumpăra calculatoare elevii din familiile cu venituri modeste. Anunț oficial de la Guvern

Deși unitățile de învățământ vor fi închise, cel puțin după Paște, pe masa Guvernului se află un proiect de ajutorare a elevilor și studenților cu posibilități reduse din punct de vedere financiar.

Update, 27 martie, ora 12:00- Proiectul de hotărâre de Guvern privind alocarea unor vouchere elevilor și studenților pentru a achiziționa noi calculatoare a fost aprobat. Anunțul a fost făcut de Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului României.

Programul Euro 200, prin care elevii și studenții pot cumpăra calculatoare

Elevii și studenții care doresc să-și achiziționeze un calculator, dar nu posibilitățile lor financiare sunt reduse se pot înscrie în Programul Euro 200. Prin intermediul acestui proiect, cel aflați în nevoie vor primi vouchere în valoare de 200 de euro pentru a-și putea cumpăra un laptop sau calculator, scrie Edupedu.

Programul Euro 200 prevede un proiect de Hotărâre de Guvern (poate fi accesat aici) aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi. Potrivit acestuia, termenul de depunere a cererilor este până pe 17 aprilie. Cererile se depun la școli însă rămâne de văzut ce modificări va suferi această procedură, în contextul în care școlile sunt și vor rămâne închise pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere pandemia de COVID-19.

Ulterior, procedura de „Stabilirea și numirea a Comisiei centrale, a comisiilor județene, a comisiilor din unitățile și instituțiile de învățământ” ar urma să aibă loc pe 6 aprilie.

 

Monica Anisie, Ministrul Educației spune că decizia de a redeschide școlile va fi luată doar în funcție de evoluția și răspândirea coronavirusului.

Monica Anisie, Ministrul Educației. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Monica Anisie, Ministrul Educației. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

„Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a spus Monica Anisie.

În ceea ce privește posibilitatea înghețării anului școlar, Monica Anisie a transmis că deocamdată nu se ia în calcul acest scenariu, dar a sugerat că o eventuală astfel de hotărâre ar putea fi adoptată prin armonizare cu alte decizii de la nivel european, scrie Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI