EXCLUSIV

Cum îşi alină Aurel Pădureanu dorul de Cornelia Catanga, după ce artista a murit. Detalii cutremurătoare. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 18.08.2021, 13:50

Aurel Pădureanu își revine cu greu, după decesul soției sale, Cornelia Catanga, ”Regina muzicii lăutărești”, care a pierdut lupta cu virusul ucigaș Covid-19. La cinci luni de la tragedia care a îndurerat întreaga țară, artistul ne-a făcut dezvăluiri emoționante, într-un interviu de suflet, oferit în exclusivitate pentru impact.ro: ”Îmi pun eșarfa ei la gât, ca să-i simt parfumul, și îi îmbrățișez hainele din șifonier”, ne-a declarat Aurel Pădureanu.

”Am visat-o, se bagă lângă mine, mă atinge, parcă e aievea totul”

Solistul de romanțe Aurel Pădureanu este convins că soția lui, pe care o iubește și dincolo de moarte, îl veghează acum din Cer: ”Când trecem prin perioade critice, inclusiv financiare, parcă vine de undeva o mână de ajutor, apare brusc o soluție rapidă.

Dumnezeu îi dă forța asta Corneliei, ca să se roage pentru noi și să ne supravegheze. Am mai visat-o, vine la mine, se bagă lângă mine, mă atinge, parcă e aievea totul”, ni s-a confesat bărbatul îndoliat, pentru impact.ro

”Îi duc la mormânt chiparoase, florile ei preferate”

Aurel Pădureanu merge des la mormântul Corneliei: ”Am avut o căsnicie fericită, îmi este foarte greu fără ea, mă duc din trei în trei zile la mormânt, am pe cineva care îi aprinde zilnic candela și lumânari, la capătâi.

În permanență, Cornelia are lumină. Îi duc chiparoase, florile ei preferate. Cred că n-a avut nici când era în viață atâtea flori câte are acum acolo”.

”I-am pus în sicriu sticluța ei de parfum”

Vestitul solist de romanțe reușește cu greu să-și aline dorul de Cornelia. ”Am în șifonier, lângă lucrurile mele, pelerina și haina ei de piele, le îmbrățișez, când mi-e dor.

I-am păstrat și eșarfa, pe care o pun în jurul gâtului, ca să-i simt parfumul”. Aurel Pădureanu ne-a dezvăluit ce obiect i-a pus în sicriu, în ziua înmormântării: ”N-am îngropat-o cu bijuterii, dar i-am pus alături sticluța ei din parfumul preferat. Verighetele le-am păstrat, stau lângă inima mea.

Nu există secundă să nu mă gândesc la ea, îmi apare mereu în față. Mark Twain zicea, atât de frumos, și-n același timp, atât de dureros: ”Nu renunța la iluziile tale. Când ele au murit, tu poate mai exiști, dar ai încetat să mai trăiești. Așa sunt și eu, fără Cornelia mea. A fost o lovitură cruntă decesul ei, n-o s-o uit până când mă duc după ea”.

”Cea mai mare realizare a vieții mele ar fi să fac ”Festivalul Cornelia Catanga”

Aurel Pădureanu are un mare vis: ”Cea mai mare realizare a vieții mele ar fi să fac ”Festivalul Cornelia Catanga”. Merită, a fost una dintre cele mai bune artiste ale muzicii lăutărești. Este foarte greu, din punct de vedere financiar, pentru mine și pentru fiul meu, Alex. Avem de plătit chirie la bloc, concerte nu prea sunt.

Într-un final, dacă și anul viitor va fi la fel de greu cu muzica, voi pleca cu Alex în America, să mă liniștesc psihic. Dar, nu m-aș stabili niciodată acolo”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...