Cum încearcă românii să fenteze restricțiile de deplasare. Unde își plimba un bărbat pisica

Unde își plimba un bărbat pisica, în plină criză de coronavirus

Cu toate că, potrivit ordonanțelor militare, oamenii nu au voie să iasă din casă decât pentru motive întemeiate sau cu adeverinţă, pentru a reduce numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, există și cetățeni puși pe șotii. Pe cât sunt unii de responsabili și de supuși măsurilor de prevenție și siguranță, pe atât sunt alții de inconștienți. Iată câteva situații prezentate de președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, care sunt pe cât de nostime, pe atât de grave.

Cum încearcă românii să fenteze restricțiile

Polițistul sătmărean, Cosmin Andreica, a declarat la un post de televiziune, că oamenii legii au fost puși în fața unor situații de-a dreptul caraghioase, dar care nu-și au locul zilele acestea, când țara noastră a intrat în stare de urgență.

Pentru a-și scuza comportamentul lipsit de spirit civic, și faptul că nu avea un motiv real pentru a ieși din casă, un cetățean le-a spus polițiștilor că a ieșit cu peștișorul la plimbare.

„Vreau să vă spun că au fost colegi care au întâlnit oameni pe stradă cu punguța cu peștișorul, iar persoana respectivă a spus că și-a scos animalul de companie la plimbare”, a declarat agentul.

Unde își plimba un bărbat pisica

La fel de ridicolă este și justificarea unui bărbat care a fost tras pe dreapta de oamenii legi. Acesta a declarat că și-a scos felina la aer, dar totul se întâmpla la o distanță nu mai mică de 30 de kilometri de locuință.

Autoritățile cer cetățenilor să nu iasă din casă decât pentru motive reale

Autoritățile cer cetățenilor să nu iasă din casă decât pentru motive reale

„Unul, a fost găsit cu pisica pe bancheta din spate a mașinii, la 30 de kilometri de casă, și, la fel, spunea că a scos-o la plimbare. Ne furăm singuri căciula, dacă procedăm așa”, a adăugat Cosmin Andreica.

Reamintim că, În România sunt 906 cazuri de coronavirus, iar paisprezece persoane au murit în urma infecției cu COVID-19. Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în data de 26 februarie.
Președintele a decretat, pe 16 martie, starea de urgență în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI