Cum încălzeşti pizza la cuptorul cu microunde pentru a nu se usca. Trucul bucătarilor italieni

Iancu Andreea 15.06.2021, 15:04
Cum încălzeşti pizza la cuptorul cu microunde pentru a nu se usca. Trucul bucătarilor italieni

Pizza este unul dintre preparatele cele mai apreciate de oricine își dorește să ia o pauză de la mâncarea tradițională. Totuși, de multe ori ni se întâmplă ca după o petrecere sau o masă copioasă în stil italian să rămânem cu câteva felii pentru a doua zi. Dacă îți dorești să savurezi o pizza la fel de proaspătă precum cea scoasă din cuptor, chiar și după o zi, folosește un truc simplu. Află cum încălzești pizza la cuptorul cu microunde astfel încât aceasta să nu se usuce.

Trucul simplu pe care orice gospodină îl va aprecia. Cum încălzești pizza la cuptorul cu microunde

Cei care îndrăgesc savoarea unei pizza aburinde se pot bucura de ea chiar și la câteva zile distanță. Este cunoscut faptul că atât pizza cât și produsele de panificație se usucă rapid dacă nu sunt consumate la scurt timp după ce au fost scoase din cuptor, însă un truc simplu te poate ajuta să scapi de această neplăcere. Poți să încălzești pizza la cuptorul cu microunde sau la aragaz astfel încât feliile să nu se usuce.

Dacă și tu te numeri printre pofticioșii care nu pot termina o pizza întreagă în aceeași zi, cu siguranță vei aprecia trucul simplu prin care te poți bucura de preparatul preferat și a doua sau a treia zi. Deși, în general, produsele de patiserie și pizza își pierd repede textura pufoasă, poți să folosești o tehnică simplă pentru a le păstra proaspete mai multe zile. Atunci când încălzești feliile de pizza sau preparatele de patiserie, asigură-te că așezi un vas cu apă alături, fie că vorbim de cuptorul cu microunde sau cel normal. Vei observa că aluatul se va rehidrata și va căpăta acea textură moale și pufoasă.

Cum să încălzești pizza la cuptorul cu microunde fără să se usuce
Sfaturi utile în bucătărie

Alte trucuri utile în bucătărie

  • Iubitorii de paste vor aprecia cu siguranță următorul sfat, care îi ajută să păstreze preparatul la fel de proaspăt ca atunci când abia l-au luat de pe foc. Pentru aceasta trebuie să păstrezi un pahar din apa în care au fiert pastele și folosește-l atunci când le reîncălzești. Vei observa că preparatul își păstrează textura și gustul.
  • Dacă îți dorești ca untul să poată fi consumat imediat ce l-ai scos din frigider, acoperă-l cu un pahar fierbinte timp de câteva secunde. De asemenea, poți încerca să încălzești la flacără cuțitul cu care urmează să îl întinzi pe pâine.
  • Pentru momentele în care ai pus prea multă sare în mâncare, poți folosi o felie de cartof cu care să remediezi problema. Aceasta va absorbi excesul de sare și va îmbunătăți gustul preparatului.
  • Atunci când gătești ciorbă sau supă, dar te confrunți mereu cu faptul că aceasta se revarsă peste marginile oalei, în timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra oalei, pe orizontală.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI