Cum împrospătezi saltelele și canapelele. Greşeala unei gospodine a devenit virală

Iancu Andreea, Ana Chivu 24.04.2021, 15:50
Cum împrospătezi saltelele și canapelele. Greşeala unei gospodine a devenit virală

Saltelele și canapelele reprezintă o adevărată provocare atunci când vine vorba de modul cum poți să le împrospătezi sau să le cureți. Dacă decizi să nu cheltui sume importante pentru serviciile profesionale, poți alege o soluție eficientă și extrem de ieftină. O gospodină a reușit să descopere trucul simplu în urma unei greșeli, care s-a dovedit a fi extrem de benefică.

Cum poți să împrospătezi saltelele și canapelele. O gospodină a descoperit un truc simplu și eficient

Suprafețele textile din casă, precum saltelele și canapelele sunt uneori dificil de curățat, mai ales dacă nu ai la îndemână un mod mai puțin costisitor să le împrospătezi, ori nu știi cum să faci asta fără substanțe chimice care riscă să le deterioreze. Însă o banală greșeală, făcută de o gospodină care a confundat praful profesionist de curățare pentru textile, a descoperit că bicarbonatul de sodiu poate curăța mult mai bine decât produsele pline de chimicale. Cunoscut pentru eficiența sa în îndepărtarea petelor sau mirosurilor neplăcute, dar și pentru faptul că este antimicrobian, bicarbonatul poate fi util în orice gospodărie și la împrospătarea saltelelor, canapelelor sau fotoliilor.

Pentru a beneficia de suprafețe textile curate și frumos mirositoare, alege să presari bicarbonat de sodiu pe toată salteaua sau canapeaua. Cu ajutorul unor mănuși textile sau a unei cârpe, asigură-te că ai uniformizat cantitatea de pulbere pe toată suprafața dorită. Pentru un plus de prospețime, amestecă bicarbonatul cu câteva picături de ulei esențial. După ce ai lăsat să acționeze timp de aproximativ o oră, poți aspira saltelele și canapelele și vei descoperi că sunt din nou ca noi. În plus, praful alb nu doar că absoarbe umezeala, ci ucide și microorganismele care se regăsesc în materialele textile.

Salteaua patului nu va mai fi un mediu propice pentru microorganisme foto - Pexels
Salteaua patului nu va mai fi un mediu propice pentru microorganisme
foto – Pexels

Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a saltelei. Cum scoți petele de pe suprafețele textile cu o metodă simplă

Se cunoaște faptul că salteaua poate fi un mediu propice dezvoltării diferitelor bacterii, acumulării de acarieni, praf, alergeni, celule moarte și evident transpirație, iar simpla spălare cu apă nu este recomandată în cazul acesta. Pentru a scăpa de murdărie și de petele de transpirație, poți utiliza un șampon pentru tapițerie, pe care e bine să îl amesteci cu o cantitate de apă. Folosind un burete, înmoaie-l pe acesta în soluție și stoarce-l bine înainte de a curăța fiecare bucată din suprafața textilă. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, lasă salteaua să se usuce în mod natural.

Dincolo de faptul că este necesară o igienizare frecventă a spațiului în care dormi, saltelele pot ține o perioadă mai lungă de timp fără să fie înlocuite dacă folosești câteva trucuri simple. Este indicat să le protejezi cu ajutorul unei huse, dar și să le întorci la fiecare 6 luni pe partea opusă, împiedicând astfel deformarea suprafeței. Aspiră-le constant și vei descoperi că somnul nu este doar mai odihnitor, ci și lipsit de grija problemelor de sănătate.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...