Cum fierbi carnea din supe şi ciorbe mai repede. E un truc banal

Badea Violeta, Camelia Moldoveanu 23.12.2021, 09:45
Cum fierbi carnea din supe şi ciorbe mai repede. E un truc banal

Carnea este una dintre cele mai apreciate și sățioase preparate. Aceasta este numai bună pentru a da gust supelor sau ciorbelor delicioase, însă puțini sunt cei care sunt dispuși să petreacă mult timp în bucătărie. Tinerii din ziua de astăzi trăiesc în mare viteză și preferă preparatele rapide și ușoare, dar fast food-ul nu este cea mai sănătoasă mâncare. Tocmai din acest motiv, noi ne-am gândit să-ți dezvăluim cum fierbi carnea repede. Nici nu o să-ți vină să crezi cât de simplu este!

Cum să fierbi rapid carnea

Supele sau ciorbele sunt printre cele mai simple, sănătoase și gustoase preparate. Acestea sunt consumate adesea în sezonul rece, fiind extrem de apreciate pentru gustul lor intens.

Totuși, puțini sunt cei care se încumetă să le prepare. Motivul? Nimeni nu-și dorește să aștepte ore întregi ca să fiarbă carnea. Ei bine, bucătarii iscusiți știu un truc care te ajută să accelerezi procesul de fierbere a acestui preparat.

Potrivit acestora, carnea trebuie fiartă la foc mic pentru a deveni fragedă. E bine să adaugi în oală o lingură de oţet sau zeamă de lămâie. Acest lucru va accelera fierberea cărnii.

De asemenea, specialiștii spun să pui sare în apa în care fierbi preparatul, deoarece spuma nu se va mai împrăștia și o vei putea aduna mai rapid și mai ușor.

Cum se fierbe rapid carnea
Cum se fierbe rapid carnea

Folosește legume proaspete

Un alt sfat important este acela de a folosi legume, rădăcinoase și verdețuri proaspete. Toate acestea vor oferi un gust deosebit preparatului și rar poți avea o supă delicioasă fără ele. Poți adăuga țelină, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, morcov, ardei gras, ceapă, cartof, dovlecel și roșii.

De asemenea, bucătarii recomandă folosirea tăiețeilor de casă. Pentru a le prepara ai nevoie de gălbenușuri, făină și sare. Frământă până obții un aluat și taie în formă de fâșii subțiri, apoi lasă-le puțin la uscat și adaugă-le în supă sau ciorbă cu circa trei minute înainte să oprești focul.

O altă recomandare este aceea de a nu fierbe găluștele direct în supă, pentru că ele se pot dezintegra și împrăștia prin toată compoziția. Cel mai indicat este pui o oală cu apă și sare pe foc și să gătești găluștele pe rând. Când acestea ies la suprafață, pune-le în supă sau ciorbă. Spor la treabă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...