Cum faci un ou ochi perfect. Secretul e banal

Andra Daoud 28.01.2022, 15:44
Cum faci un ou ochi perfect. Secretul e banal

Oul ochi poate fi vedeta oricărui mic dejun și este preferatul copiilor atunci când vine vorba despre cum gătim ouăle. Mult mai popular decât oul fiert, un ou ochi perfect are câteva secrete de care trebuie să țineți cont pentru a obține un rezultat demn de restaurant. Ce trebuie să faceți pentru ca oul ochi să nu se lipească și să nu se ardă pe margini.

Cum faci un ou ochi perfect

Se spune că preparatele simple ne dau cele mai mari bătăi de cap, iar oul ochi este cel mai bun exemplu în acest sens. Oricine a încercat măcar o dată să pregătească un ou ochi poate să confirme că nu este deloc atât de simplu precum pare. Fie se arde pe partea de jos și rămâne nefăcut deasupra, fie gălbenușul este prea tare, când noi de fapt îl vrem moale, fie se lipește sau se îmbibă cu ulei în timp ce îl gătim.

Uitați de toate aceste probleme, pentru că dacă țineți cont de câteva lucruri, nu aveți cum să dați greș. În primul rând, este de preferat să folosiți întotdeauna o tigaie sau o cratiță antiaderentă, pentru a vă asigura că, orice-ar fi, oul nu se lipește. Apoi, renunțați la a prăji oul într-o baie de ulei. Cele mai bune ouă ochiuri se fac în puțin unt, iar secretul constă într-o lingură de apă.

Cum faci un ou ochi perfect. Secretul e banal
Adăugați unt și puțină apă când faceți ou ochi

Ouă ochiuri în unt, cea mai simplă rețetă

Pentru a prepara ouă ochiuri perfecte, puneți la încins o tigaie antiaderentă, în care adăugați un cubuleț de unt. Când untul s-a topit și începe să sfârâie (atenție, trebuie să fie topit, dar nu ars, să nu capete acea culoare maro și să nu miroasă a ars), adăugați ouăle sparte în tigaie, o lingură de apă și puneți imediat capacul.

Lăsați să se gătească la foc mic, timp de 2-3 minute, până când apa s-a evaporat, dacă vreți ouă cu gălbenusul moale. Dacă vreți ca ochiurile să aibă gălbenușul tare, lăsați pe foc 4 minute.

Aburul emanat de apă în tigaie ajută oul să se gătească repede, iar capacul asigură distribuirea uniformă a căldurii. În cazul în care nu ați pune capacul, oul ar ajunge să se ardă pe partea de jos și să fie în continuare nefăcut deasupra, așa că acesta este un aspect important. Savurați ouăle ochiuri cu puțină sare presărată deasupra, brânză, legume proaspete, pâine prăjită și bacon crocant. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe