Cum faci un cocktail original cu rom, vișinată, un pic amărui, un pic acrișor, exact cum trebuie

Alexandru Puiu 03.01.2023, 20:57
Cum faci un cocktail original cu rom, vișinată, un pic amărui, un pic acrișor, exact cum trebuie

Ai fi surprins cât de ușor este să reduci toate cocktailurile din lume la doar câteva matrițe, câte formate care îți permit să fii creativ și să realizezi ceva original și echilibrat, precum cocktailul pe care îl voi detalia mai jos, cu rom, vișinată, migdale, bitter și suc de limetă.

În urmă cu ceva timp, făceam referire la o carte de mixologie intitulată The Cocktail Codex. Aceasta te ajută să înțelegi mai bine rețetele clasice, să le grupezi pe categorii și, în același timp, să fii original în ceea ce privește creațiile care îți ies din propriile mâini. Nu de alta, dar dacă respecți niște principii, poți crea ceva original și bun. Nu trebuie decât să ai ingrediente de calitate și un pic de timp pentru a face câteva experimente. Așa obții un mix de care să fii mândru și pe care, atunci când îl modifici sau îl ajustezi, se reflectă tot într-un pahar aromat, nu echilibrat, cu notele perfecte de aciditate, amar, dulce și spirtos/alcoolic.

Cum faci un cocktail cu rom și vișinată

Un fel de combinație între un sour clasic și un Jungle Bird, rețeta pe care o voi detalia mai jos are, în opinia mea, toate particularitățile pe care ți le dorești într-un cocktail cu rom ușor de băut, orice ar însemna ”ușor de băut” pentru fiecare dintre noi.

Rumata

45ml Rom Jamaica, recomand Appleton Estate 12 ani Rare Cask

15ml lichior de vișine sau vișinată, recomand Cherry Heering

15ml Bitter, recomand Del Professore Bitter

20ml suc de limetă proaspăt stors

15ml Sirop Orgeat, recomand Monin Almond

Metodă: Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui shaker plin cu gheață. Se strecoară cocktailul peste un cub mare de gheață, fie într-o cupă de dimensiuni generoase, fie într-un pahar de tip tumbler de whisky. Se decorează cu o coajă de portocală pe care ai presat-o în prealabil deasupra paharului pentru a te bucura de uleiurile volatile. O vișină sau o zmeură sunt de asemenea bine venite.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Urmăriți Impact.ro și pe