Cum faci un cocktail clasic și modern cu absint, descoperi Averna Amaro și Lillet

Alexandru Puiu 20.03.2023, 23:39
Cum faci un cocktail clasic și modern cu absint, descoperi Averna Amaro și Lillet

Un număr copleșitor de mare de cocktailuri, aproape toate, au la bază rom, whisky, gin sau vodcă. Din fericire, mai există și excepții de la regulă, iar una dintre ele implică absint, un distilat de poveste cu note amare de pelin și anason.

Unul dintre motivele pentru care este fascinantă mixologia ține de diversitatea surprinzător de mare de gusturi și arome. Întotdeauna poți fi surprins de un cocktail, chiar și unul care, la prima vedere, nu este pe gustul tău. Foarte multe lichioruri, de exemplu, sunt amare, digestive sau aperitive. Asta nu înseamnă însă că au o notă agresivă, ci doar una dominantă, care, în combinație cu alte ingrediente, pot duce la ceva destul de miraculos.

În cazul cocktailului The Start and Finish creat de Rhiannon Enlil, publicat în Beta Cocktails, notele dominante sunt cele din Amaro Averna, cu note de coajă de portocale, ienupăr, rozmarin, salvie și lemn dulce. Un digestiv grozav, Averna este foarte popular atât sec, răcit bine, cât și în combinație cu Gin și Vermut pentru o alternativă la Negroni sau împreună cu apă tonică și portocală, pentru un long drink răcoritor de vară.

Cum faci un cocktail Start and Finish

Unul dintre cocktailurile mai puțin obișnuite din cauza lipsei unei băuturi spirtoase clasice, Start and Finish își are rădăcinile în 2009, după ce a apărut publicat în Beta Cocktails. Dacă ești în căutarea unui mix amărui, încărcat de botanice interesante și particulare, merită cu siguranță experimentat. Eventual, ține-l minte dacă ai o sticlă de absint în casă și nu te-ai mai atins de ea de ani de zile.

Start and Finish

45ml Amaro Averna

15ml Absint Pernod

15ml Lillet Blanc

15ml Dry Vermut – Dolin

2ds Orange Bitters Angostura

Metodă: se amestecă ingredientele cu ajutorul unui pahar de mixat plin cu gheață. Se strecoară cocktailul peste un cub mare de gheață într-un pahar de whisky. Se folosește o coajă de portocală pentru decor.

Ca referință, în majoritatea rețetelor în engleză o să vezi la bitters formularea ”dash”. Aceasta se referă la o mișcare de sus în jos cu mâna a unei sticle de bitters cu picurător. Convenția este că acel gest se reflectă în aproximativ 6-8 picături. Unii sunt de părere că poate fi interpretată chiar și ca zece picături. Poți face mai multe experimente și vezi ce variantă îți place ție cel mai mult în cocktailurile tale preferate.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Urmăriți Impact.ro și pe