Cum faci un cocktail clasic în două feluri complet diferite, Tequila Sunrise: ”normal” și cu susul în jos

Alexandru Puiu 30.11.2022, 00:20
Cum faci un cocktail clasic în două feluri complet diferite, Tequila Sunrise: ”normal” și cu susul în jos

Nimic nu este mai ușor decât să fii fascinat de un cocktail clasic, nici măcar nu trebuie să fie unul extrem de complex, cu multe ingrediente sau cu o prezentare elaborată. Este suficient să fie bun și interesant, ca un Tequila Sunrise.

În cazul în care ai văzut vreodată cum faci un Tequila Sunrise, s-ar putea să-ți fi rămas în minte câteva particularități cât se poate de ușor de reținut. Acesta este un cocktail cu suc de portocale, cu Tequila – de aici și numele, respectiv grenadine. Acesta din urmă este un sirop de rodie foarte popular în mixologie, mai ales în cocktailurile pe bază de rom. Având în vedere că bazele sale s-au pus în anii `70, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că au apărut foarte multe variante între timp, unele mai reușite decât altele.

În încercarea de a face acest mix mai interesant, voi detalia mai jos varianta originală și una inventată de mine în care am inversat culorile. La bază, o Tequila Sunrise are culoare roșie în partea de jos, iar eu am pus-o sus. Ca idee, Sunrise înseamnă răsărit de soare în engleză. Conform poveștilor, băutura a fost popularizată de mai multe aspecte. Aparent, membrii Rolling Stones erau fani ai acestui mix clasic, dar a ajutat și faptul că Eagles a lansat o piesă intitulată Tequila Sunrise pe albumul desperado. În 1973, Jose Cuervo a trecut rețeta pe eticheta sticlei, făcând cocktailul omniprezent la aproape orice petrecere.

Cum faci un cocktail Tequila Sunrise

Când vine vorba de Tequila Sunrise, este ușor să fii încântat și să-ți încânți musafirii. Dacă ar fi să-ți dau un sfat, folosește o Tequila bună, în care ai încredere. Ți-aș recomanda un Reposado pentru un gust un pic mai puternic, dar rețeta originală face referire la Blanco – o tequila nematurată.

Tequila Sunrise – varianta originală

60ml Tequila Blanco, recomand Patron Silver

120ml Suc de portocale, preferabil proaspăt stors

7,5ml Grenadine sirop, recomand Monin

Metodă: se adaugă într-un pahar înalt plin cu gheață tequila cu sucul de portocale și se amestecă. Se strecoară pe marginea paharului siropul de grenadine care se va scufunda la fund. Se folosește pentru decor o coajă sau o felie de portocală și o cireașă amară.

Tequila Sunrise – reversibilă

45ml Tequila Blanco, recomand Patron Silver

15ml Lichior de ardei iute – Ancho Reyes

15ml sirop de fructul pasiunii, recomand Monin

30ml suc de limetă proaspăt stors

90ml suc de portocale

Metodă: se amestecă sucurile și siropul cu ajutorul unui shaker plin cu gheață. Se strecoară într-un pahar înalt plin cu gheață. Se infuzează tequila și Ancho Reyes cu 6-7 flori uscate de hibiscus pentru 15 minute, amestecându-se ocazional. Se strecoară încet peste baza de suc de portocale, sirop și suc de limetă. Se servește cu un pai și se decorează cu coajă de portocale și o cireașă amară.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe